Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ένα ντέρμπι που τα έχει όλα… (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ένα ντέρμπι που τα έχει όλα… (vids)

Η ώρα του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της νέας σεζόν στην Premier League έφτασε, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται τη Λίβερπουλ απόψε στο «Ολντ Τράφορντ».

Προηγήθηκε το Τσέλσι – Τότεναμ -που ήταν και… επεισοδιακή ματσάρα- την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά αυτό ήταν ντέρμπι τοπικού χαρακτήρα. Απόψε όμως, έχουμε το απόλυτο ντέρμπι της Premier League.

Μάντσεστερ Γιουνάιντ και Λίβερπουλ θα «κονταροχτυπηθούν» στο «Ολντ Τράφορντ» (22/8, 22:00), νωρίς νωρίς μες τη σεζόν, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει και συχνά. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν να αναμετρηθούν Αύγουστο μήνα από το 1972.

Διαβάστε επίσης: Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Ματσάρα στο Saint James’ Park και πρώτη γκέλα για τους Πολίτες

Και τώρα το timing δεν είναι και το πλέον κατάλληλο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία θα συγκρουστούν, ενώ δεν έχουν νίκη αμφότερες στο πρωτάθλημα. Από τη μια οι «κόκκινοι διάβολοι», που μετρούν 2/2 ήττες και από την άλλη η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, που μετρά 2/2 ισοπαλίες.

Έτσι όπως τα έχουν φέρει λοιπόν οι συγκυρίες, πρόκειται για ένα ντέρμπι που τα έχει όλα…

Παράδοση, απουσίες και μπόλικη γκρίνια

Ας ξεκινήσουμε από την παράδοση αυτού του πλέον παραδοσιακού ντέρμπι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μόλις μία νίκη στα 12 τελευταία ματς πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ (1-6-5), ενώ δεν έχει νίκη στα 8 πιο πρόσφατους μεταξύ τους αγώνες. Πρόκειται για το χειρότερο σερί της απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο από το 1983-87.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως αν κάποιος έχει σύμμαχο την παράδοση αυτή είναι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Αλλά όχι μόνο. Την έχει και ένας παίκτης της. Ο λόγος για τον Μο Σαλάχ, που έχει πετύχει 8 γκολ στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις, με τα 6 εξ αυτών να είναι στο «Ολντ Τράφορντ».

Η παράδοση πάντα έχει τη σημασία της, ειδικά για ένα ντέρμπι, όμως ακόμα πιο σημαντικό δεδομένο για τις δύο ομάδες είναι οι απουσίες, που καλούνται να διαχειριστούν και να καλύψουν. Και το σημερινό ντέρμπι έχει αρκετές από αυτές.

Από τη μια πλευρά ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν θα έχει στη διάθεση του τον νεαποκτηθέντα Κασεμίρο (λόγω προβλήματος με τη βίζα), τον Μαρσιάλ, τους ανέτοιμους Λίντελοφ και Πελίστρι και τον Γκρίνγουντ. Ενώ από την άλλη ο Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Νούνιες, αλλά και τους Κέλεχερ, ο Κονατέ, Ράμσεϊ, Τζόουνς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Οξλέιντ-Τσάμπερλεν και Ζότα.

Πολλά τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τις δύο ομάδες, όμως δεν είναι τα μόνα. Τα δυο κλαμπ βρίσκονται σε πολύ κακό αγωνιστικό φεγγάρι και οι απουσίες δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία. Κάπου εδώ μπαίνει η… γκρίνια που (θα) έχει αυτό το ντέρμπι.

Η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες μετά από το κάκιστο ξεκίνημα που έχουν πραγματοποιήσει. Αυτός που θα την πάρει θα επουλώσει κατά κάποιον τρόπο τις πληγές του. Αυτός που θα μείνει για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη όμως, θα… μπλέξει άσχημα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Βαράν, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν, Μπρούνο Φερνάντες, Σάντσο, Ράσφορντ, Ρονάλντο

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Έλιοτ, Σαλάχ, Ντίας, Φιρμίνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ