Η Premier League στηρίζει την UEFA για τη μάχη κατά της ESL

Η Premier League στηρίζει την UEFA για τη μάχη κατά της ESL

Στηρίζει την UEFA η Premier League στον «πόλεμο» κατά της European Super League.

Η Premier League χαιρέτισε σε επίσημη ανακοίνωσή της, την εισαγγελική πρόταση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δη του Έλληνα εισαγγελέα Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της UEFA στη διαμάχη της με τους δημιουργούς της European Super League και συγκεκριμένα τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, οι οποίες εμμένουν στη δημιουργία μίας ανεξάρτητης διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος υποστήριξε ανοικτά την πρόταση του Έλληνα εισαγγελέα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η ανοιχτή πρόσβαση είναι θεμελιώδης για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων».

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Ρονάλντο – Επιστρέφει στη Ρεάλ;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

«Η Premier League χαιρετίζει τη γνώμη που εξέδωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση που αφορά την «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Superleague», τη FIFA και την UEFA.

Συμμεριζόμαστε τη σαφή άποψη του Γενικού Εισαγγελέα ότι η ανοιχτή πρόσβαση είναι θεμελιώδης για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων. Πέρα από τη σημερινή γνώμη, η Premier League επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις αρχές που διέπουν την τρέχουσα ισορροπία των εγχώριων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων:

– Ανοιχτή πρόσβαση
– Ετήσια πρόκριση βάσει αξίας από εγχώρια πρωταθλήματα για ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων
– Τα Σαββατοκύριακα προορίζονται για το εγχώριο ποδόσφαιρο
– Ουσιαστική χρηματοδότηση αλληλεγγύης για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου

Αυτές οι αρχές συνάδουν με το νέο Χάρτη Ιδιοκτητών της Premier League που συμφωνήθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2022.

Η φωνή των φιλάθλων σχετικά με την ουσιαστική φύση της αθλητικής ακεραιότητας έχει ακουστεί.

Οι σύλλογοι της Premier League συνεργάζονται πιο στενά από ποτέ με ομάδες φιλάθλων αυτή τη σεζόν και ένα νέο πρότυπο εμπλοκής φιλάθλων συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο του 2022.

Πάνω από όλα, η εστίαση των συλλόγων της Premier League είναι στη βελτίωση της συλλογικής δύναμης και ανταγωνιστικότητας της Λίγκας προς το καλύτερο συμφέρον του ευρύτερου παιχνιδιού.

Η Premier League θα συνεχίσει να συμμετέχει σε ανοιχτό διάλογο, με όλους τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς, σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας της συμπληρωματικής ισορροπίας μεταξύ του εγχώριου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συλλόγων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ