Ο Κορμπεράν, ο Ρούνεϊ και οι… άλλοι που μπορούν να σώσουν την Έβερτον

Ο Κορμπεράν, ο Ρούνεϊ και οι… άλλοι που μπορούν να σώσουν την Έβερτον

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είδε την πόρτα της εξόδου από την Έβερτον, η οποία πρέπει να βρει άμεσα τον άνθρωπο που θα σώσει τη χρονιά και θα την κρατήσει στα σαλόνια της Αγγλίας.

Έβερτον σε κρίση. Η ήττα από τη Γουέστ Χαμ με 2-0 αποτέλεσε την αρχή του τέλους της συνεργασίας του συλλόγου με τον Φρανκ Λάμπαρτ.

Μετά από 20 αγωνιστικές η Έβερτον διανύει μία καταστροφική σεζόν έχοντας μόλις 3 νίκες, γεγονός που την έχει φέρει στην 19η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό. Ήδη, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν πιάσει δουλειά ώστε να βρουν γρήγορα τον αντικαταστάτη του «Φράνκι».

Διαβάστε επίσης: Μεταγραφές: Τι ψάχνουν την τελευταία εβδομάδα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ποιοι είναι οι προπονητές που βρίσκονται υπό εξέταση ώστε να κάτσουν στον πάγκο της Έβερτον;

Μαρσέλο Μπιέλσα

Ο 67χρονος πρώην προπονητής της Λιντς είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας προπονητής που αρέσει στον ιδιοκτήτη της Έβερτον, Φαράντ Μοσίρι. Από την άλλη, ο Αργεντινός τεχνικός πιθανόν να ενδιαφέρεται για μία ενδεχόμενη επιστροφή στην Αγγλία.

Όμως, η πιθανή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μαρσέλο Μπιέλσα εμπεριέχει υψηλό ρίσκο, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Έβερτον, καθώς είναι γνωστό πως, το σήμα κατατεθέν του είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, που απαιτεί υψηλό ρυθμό και ένταση. Οι άνθρωποι της Έβερτον καλούνται να απαντήσουν σε δύο σημαντικά ερωτήματα.

Θα έχει ο Μπιέλσα χρόνο ώστε να αναπτύξει αυτό το στιλ ποδοσφαίρου; Διαθέτει η Έβερτον τους ποδοσφαιριστές ώστε να εξυπηρετήσουν τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού; Δύσκολα απ‘όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από την Έβερτον.

Σον Ντάις

Το όνομα του Σον Ντάις έχει συνδεθεί και στο παρελθόν με την Έβερτον χωρίς όμως να έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρώην προπονητής της Μπέρνλι είναι διαθέσιμος και σίγουρα θα τον ενδιέφερε ο πάγκος της Έβερτον. Έχει την προσωπικότητα και την εμπειρία ώστε να βγάλει την Έβερτον από αυτήν την δύσκολη περίοδο, καθώς ξέρει να επιβιώνει αποδεικνύοντας το με την Μπέρνλι στο πρόσφατο παρελθόν.

Πέραν της προσωπικότητας του, αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι πως οι ομάδες του είναι ανταγωνιστικές απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο έχοντας κατά κανόνα εξαιρετική αμυντική λειτουργία, κάτι που λείπει από την φετινή Έβερτον.

Κάρλος Κορμπεράν

Αναφέρεται ως πιθανός διάδοχος του Λάμπαρντ εξαιτίας της πολύ καλής δουλειάς που κάνει στην Γουέστ Μπρομ, αναλαμβάνοντας την τον Οκτώβρη στις χαμηλές θέσεις της Τσάμπιονσιπ και οδηγώντας την στο -1 από τις θέσεις των πλέι οφ της κατηγορίας.

Ο 39χρονος Ισπανός έφτασε την Χάντερσφιλντ στον τελικό των πλέι – οφ της Τσάμπιονσιπ την προηγούμενη σεζόν, χάνοντας από την Νότινγχαμ Φόρεστ την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, και επέστρεψε στην Αγγλία μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την χώρα μας και τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Κορμπεράν είναι παρόμοιος με τον τρόπο παιχνιδιού του Μπιέλσα, αφού έχει υπάρξει βοηθός του τελευταίου στην Λιντς. Αποτελεί επιλογή υψηλού ρίσκου για τον πάγκο της Έβερτον αφού δεν έχει δουλέψει ξανά σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Σίγουρα όμως θα τον ενδιέφερε ένα τέτοιο βήμα στην καριέρα του.

Γουέϊν Ρούνεϊ

Ο Ρούνεϊ είχε αρνηθεί την ευκαρία να γίνει ο αντικαταστάτης του Ράφα Μπενίτεθ στο παρελθόν, όταν ήταν προπονητής της Ντέρμπι Κάουντι, όμως τώρα η απάντηση του πιθανότατα θα είναι διαφορετική. Πλέον, είναι προπονητής της DC United που αγωνίζεται στο MLS.

Ο 37χρονος Άγγλος τεχνικός, μπορεί ως ποδοσφαιριστής να αγωνιζόταν πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο αλλά ως προπονητής υπολείπεται τέτοιον παραστάσεων. Ωστόσο, ως οπαδός της Έβερτον, αυτό που σίγουρα μπορεί να προσφέρει από τον πάγκο είναι να εμφανίσει το πάθος του για το κλαμπ και να το περάσει στους υπάρχον ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το ζητούμενο ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι ο επόμενος προπονητής της Έβεροτν να έχει αυτό που λέμε, ’’know – how’’ ώστε να βγάλει τον σύλλογο από αυτήν την δύσκολη θέση.

Νούνο Εσπιρίτο Σάντο

Ο πρώην προπονητής της Γουλβς είχε φτάσει πολύ κοντά στο να αναλάβει την Έβερτον το καλοκαίρι του 2021 αφού έφυγε από το Μολινό, αλλά ’’νικήθηκε’’ από τον Ράφα Μπενίτεθ στην κούρσα για την θέση του προπονητή. Από τότε, απέτυχε παταγωδώς στην Τότεταμ, όπου απολύθηκε μετά από μόλις τέσσερις μήνες, και τώρα είναι προπονητής της Αλ – Ιτιχάντ στη Σαουδική Αραβία.

Το αν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Έβερτον εξαρτάται από το ίδιο το κλαμπ καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται χαμηλά στην λίστα των υποψήφιων ονομάτων.

Μαρθελίνο

Πηγές από την Ισπανία αναφέρουν πως η Έβερτον έχει στα υπόψιν της τον 57χρονο τεχνικό, ο οποίος έχει καλή φήμη αλλά δεν έχει δουλέψει ξανά στην Αγγλία. Αυτό αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό καθώς στο Γκούντισον Παρκ θα κληθεί να βάλει σε τάξη το χάος που επικρατεί γρήγορα.

Ο Μαρθελίνο σίγουρα γνωρίζει από πίεση καθώς στην Ισπανία έχει εργαστεί στους πάγκους των Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια. Τελευταία του δουλειά ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο όπου αποχώρησε τον Μάϊο του 2022.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ