Έβερτον: Το μαγικό ραβδάκι του Ντάις

Έβερτον: Το μαγικό ραβδάκι του Ντάις

Όπως είπε και ο Μικέλ Αρτέτα η αλλαγή προπονητή είναι πλέον ο ο λόγος που τα ζαχαρωτά φαίνεται να αναπνέουν ξανά. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν πράξη όσα τους είπε ο προπονητής τους και το φως στο τούνελ άρχισε να…αχνοφαίνεται!

Το μαγικό ραβδάκι του έβγαλε στην Έβερτον ο Ντάις για να αλλάξει την κατάσταση της ομάδας. Πολλά πράγματα βελτιώθηκαν και σε πολλά έγινε η αρχή για το μέλλον. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η ομάδα στο Twitter δείχνουν εξουθενωμένους ποδοσφαιριστές και φανερώνουν πως η πίεση και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης ανεβαίνουν από τον νέο κόουτς.

Το γεγονός αυτό έγινε φανερό και μέσα από το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας απέναντι στην πρωτοπόρο Άρσεναλ, αφού σε 90 λεπτά οι ποδοσφαιριστές του έτρεξαν τρία ολόκληρα χιλιόμετρα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι πρωταθλήματος φέτος. Τα συνολικά 116,4 χιλιόμετρα ήταν η 13η μεγαλύτερη απόσταση που καλύφθηκε από κάθε άλλη ομάδα που αντιμετώπισε από την αρχή της σεζόν!

Διαβάστε επίσης: Ψάχνεται στην Ελλάδα η Κλαμπ Μπριζ: Οι «ματιές» σε Ντόι και το σκάουτινγκ σε Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια

Ο Σον Ντάις στηρίχθηκε σε δικούς του ποδοσφαιριστές που γνώριζε από την Μπέρνλι όπως ο Μακνίλ και ο Ταρκόφσκι, με το γκολ του τελευταίου να τον δικαιώνει. Η ομάδα επίσης έγινε και πιο κόμπακτ και πιο συμπαγείς, κλείνοντας καλά τους χώρους, επιδιώκοντας να απειλήσει στην κόντρα επίθεση. Η αμυντική προσέγγιση ήταν το κλειδί για τη. Εβερτον και πάνω σε αυτή θα πορευτεί και στο μέλλον. Η μεσαία γραμμή με Ντουκουρέ, Ονάνα και Ιντρίσα Γκέγε σε συνδυασμό με τις βοήθειες από Μακνίλ και Ιγουόμπι συνέθεταν μια άτρωτη πεντάδα που έτρεχε συνεχώς και κάλυπτε όλους τους χώρους.

Ο Ντάις άλλαξε το πως σκέφτονταν οι ποδοσφαιριστές του, τους έδωσε να καταλάβουν πως δεν είναι τόσο κακή ομάδα και με όπλο του τα εννέα χρόνια από την Μπέρνλι επιδιώκει να μεγαλώσει το μύθο του και αυτή τη φορά να το κάνει σε νέο στρατόπεδο, την ιστορική Εβερτον!

Επιμέλεια: Θάνος Βλάχος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ