Αρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Επαθε… Παναθηναϊκό η Αρσεναλ, της έκανε πλάκα ο Ντε Μπρόινε

Αρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Επαθε… Παναθηναϊκό η Αρσεναλ, της έκανε πλάκα ο Ντε Μπρόινε

Κατάρρευση για την Αρσεναλ, με την Μάντσεστερ Σίτι να περνάει σαν… σίφουνας από το Emirates με γκολάρες των Ντε Μπρόινε, Γκρίλις και Χάαλαντ - Ισοβαθμες πλέον οι δύο στην κορυφή της Premier League.

Πριν από έναν μήνα ακριβώς η Άρσεναλ ήταν στο +8 από την Σίτι και έμοιαζε με κάποια που επιμένει σε μοναχικό Premier League περίπατο. Έναν μήνα μετά; Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα νιώθει ήδη ανυπόφορα συγκατοικώντας με τη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν το διάλεξε. Το επέβαλλε η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απόψε στο Λονδίνο: 3-1 η Σίτι στο Emirates και τώρα άντε να την πιάσεις. Τελευταίο οχυρό για τους Gunners; Πως έχουν ένα ματς λιγότερο (22). Τι να το κάνεις όμως; Την πάτησε σαν τον Παναθηναϊκό στη Super League. Και από εδώ και πέρα θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Την Πέμπτη στις 14:30 το ντέρμπι!

Ναι, αγκαλιά πλέον οι δύο τους στους 51 βαθμούς και με μισό πρωτάθλημα μπροστά να περιμένει. Η Σίτι, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια στα τελευταία πέντε χρόνια αν μη τι άλλο απέδειξε πως τέτοιες υποθέσεις μπορεί να της χειριστεί με άνεση. Και ψυχολογικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που λύγισε από το άγχος. Και αγωνιστικά όντας πραγματικά μια σκάλα παραπάνω σε αυτό το ετ α τετ που δικαίως ο Γκουαρντιόλα το βάφτισε προκαταβολικά «εξάποντο».

Πρόσωπο της βραδιάς; Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Έβαλε το πρώτο (24΄) με μια καταπληκτική λόμπα, έφτιαξε και το τελευταίο για τον Έρλινγκ Χάαλαντ (82΄). Ανάμεσα ο Τζακ Γκρίλις ολοκλήρωσε ιδανικά μια ακόμη υποδειγματική αντεπίθεση (72΄). Περίπατος βραδινός στη καρδιά του Λονδίνου. Το μόνο που κατάφερε η Άρσεναλ ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπουκαγιό Σακό (42΄).

Η Άρσεναλ από το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου που νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Τότεναμ δείχνει τάσεις… αυτοχειρίας. Έχασε στο Λίβερπουλ από το φάντασμα της Έβερτον (1-0), δεν νίκησε το Σάββατο στο Λονδίνο τη Μπρέντφορντ (1-1). Το αποψινό ήταν τρίτο και φαρμακερό. Οκτώ χαμένοι βαθμοί σε τρεις αγωνιστικές…

Η βαθμολογία της Premier League:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ