Κασεμίρο: Ο ηγέτης που έλειπε από την Γιουνάιτεντ (vids, pics)

Κασεμίρο: Ο ηγέτης που έλειπε από την Γιουνάιτεντ (vids, pics)

Σκληροτράχηλος, μαχητής, πεισματάρης μα πάνω από όλα ένας γεννημένος νικητής. Ο Κασεμίρο είναι αυτό που ίσως ο Τεν Χαγκ δεν γνώριζε ότι χρειάζεται...

Δεν είχαν περάσει πολλές ώρες από την στιγμή που ο Κασεμίρο είχε βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν του τέθηκε το εξής ερώτημα: Πως θα είναι για σένα το να μην αγωνίζεσαι πλέον στο Champions League;

«Λοιπόν… Έχω ήδη πέντε, έτσι δεν είναι;» ήταν η πληρωμένη απάντηση του Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος έδειξε με τον πιο καταφανέστατο τρόπο πως για τον ίδιο δεν είχε και πολύ σημασία η κατάσταση στην οποία έβρισκε την Γιουνάιτεντ. Άλλωστε όπως είχε τονίσει μετά την πιο σκληρή ήττα της σεζόν κόντρα στην Μπρέντφορντ, «Ηρθα εδώ για να τα αλλάξω όλα» και αυτό έκανε…

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι 5+7 φάσεις που «καίνε» Κέλετ, Πινέιρο και Μπένετ (vid)

Ο 31χρονος άσος δεν φοβήθηκε να αφήσει πίσω του μια πετυχημένη πενταετία με την Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία κατέκτησε τα πάντα, ώστε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Γιουνάιτεντ και δείχνει πως είναι πιο έτοιμος από ποτέ για να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό.

Αυτό που εντυπωσίασε τόσο πολύ τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ είναι η πείνα και ο επαγγελματισμός του. Είναι γεμάτος από τα πέντε Champions League του συν τα άλλα 16 τρόπαια που έχει κατακτήσει συμπεριλαμβανομένων τριών τίτλων La Liga; Με τίποτα. Ο Κασεμίρο ήθελε να αναλάβει μια νέα πρόκληση, αισθάνεται ότι ο κύκλος του στο «Μπερναμπέου» τελείωσε και λέει πολλά ότι πήγε για μια συνολική αλλαγή σε μια νέα χώρα με διαφορετική γλώσσα και ποδοσφαιρική κουλτούρα.

Στην πραγματικότητα ο Κασεμίρο ήταν πάντα ένας ποδοσφαιριστής «οπλισμένος» με τεράστια αποθέματα επιμονής και εμμονής. Ήξερε πως για να φτάσει στο τοπ επίπεδο θα έπρεπε να βάλει πολύ δουλειά, μιας και δεν είναι ο παίκτης που έχει το τόσο «πλούσιο» ταλέντο.

«Ο λόγος για το οποίο κάνω τα πάντα από την καρδιά μου στο 200%, είναι γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι», είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2020 στη Guardian.

Θυμίζει Γιουνάιτεντ από τα παλιά 

Με τον ερχομό του στο «θέατρο των ονείρων» ο Κασεμίρο έχει μετατρέψει την Γιουνάιτεντ στην ομάδα που ήταν επί Σερ Άλεξ Φέργκιούσον. Μια σκληροτράχηλη ομάδα, με πλάνο και αυτοματισμούς πάνω στο χορτάρι, μα πάνω από όλα η παρουσία του Βραζιλιάνου στα αποδυτήρια των «κόκκινων διάβολων» έχει μεταφέρει το πνεύμα του νικητή στους συμπαίκτες του.

Η επιρροή του Βραζιλιάνου στο σύνολο του Τεν Χαγκ είναι τεράστια με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Πιο συγκεκριμένα ο Κασεμίρο έχει ξεκινήσει 17 φορές στο αρχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ στη Premier League με τον Βραζιλιάνο να μετρά 12 νίκες, ενώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 8 συμμετοχές με απολογισμό έξι νίκες μια ισοπαλία και μονάχα μια ήττα.

Επιπλέον ο Κασεμίρο έχει καταγράψει 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της Γιουνάιτεντ, με τους κόκκινους του Μάντσεστερ να μετρούν σε αυτά τα 33 ματς μονάχα τρεις ήττες, ενώ στα επτά ματς τα οποία ο Βραζιλιάνος δεν έχει αγωνιστεί η Γιουνάιτεντ μετρά τρεις ήττες. Καταλαβαίνει κανείς την διαφορά…

Το απίστευτο στατιστικό στους τελικούς που έδειξε τον δρόμο στη Γιουνάιτεντ 

Ο Κασεμίρο ενώ έχει κατακτήσει τόσους και τόσους τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να τα δίνει όλα. Σε κάθε ματς. Σε κάθε φάση. Όπως και στον τελικό του League Cup. Σίγουρα δεν ήταν ο πιο φανταχτερός τίτλος στη συλλογή του που είναι μεγάλη και τρανή, αλλά, η συμβολή του, ώστε να έρθει αυτή η κούπα για την αγγλική ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική!

Άλλωστε αυτός ήταν που έδωσε το προβάδισμα κόντρα στη Νιούκαστλ με υπέροχη κεφαλιά και στην ουσία έβαλε τα θεμέλια, προκειμένου να έρθει ο πρώτος τίτλος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από έξι χρόνια.

Η νίκη σε ένα τελικό δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον 31χρονο μέσο μιας και κατέχει ένα τρελό ποσοστό  σε τελικούς το οποίο ανέρχεται στο 13/14.

Το πάθος των πέντε Champions League 

Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στα play offs του Europa League.

Ο Κασεμίρο είναι εδώ και καιρό το αγαπημένο παιδί της εξέδρας της βρετανικής ομάδας, με το πάθος του να ξεχειλίζει…

Κόντρα στους «μπλαουγκράνα» ήταν εξαιρετικός κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες, όντας ένα πραγματικό… τανκς στην μεσαία γραμμή της Γιουνάιτεντ.

Όσο για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια; Εμείς απλώς θα μοιραστούμε τις σκέψεις του «Αν δεν κατακτήσουμε την Premier League ή το Champions League τον επόμενο χρόνο θα είμαι πάρα πολύ θυμωμένος».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ