Τέλος εποχής για Λίβερπουλ – Αποχωρεί βασικός παίκτης της χρυσής πενταετίας

Τέλος εποχής για Λίβερπουλ – Αποχωρεί βασικός παίκτης της χρυσής πενταετίας

Η μεγάλη Λίβερπουλ που παρουσίασε ο Γιούργκεν Κλοπ την τελευταία πενταετία φαίνεται πως κλείνει έναν κύκλο, με την αρχή να κανει ένας άλλοτε βασικός και αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής.

Η Λίβερπουλ για πολλά χρόνια βολόδερνε στην Πρέμιερ Λιγκ. Μόνο οι κόκκινες φανέλες και το θρυλικό Άνφιλντ θύμιζε το ένδοξο παρελθόν της. Όλα αυτά όμως άλλαξαν όταν ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός προπονητής σταδιακά άλλαξε την εικόνα και τον χαρακτήρα των Ρεντς και παρουσίασε μια ομάδα που κυριάρχησε σε Αγγλία και Ευρώπη για μια 5ετία με σήμα κατατεθέν το αδιάκοπο πρέσινγκ, την αέναη κίνηση, το πάσινγκ γκέιμ και γενικά το θεαματικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο που έφερε συμμετοχές σε τελικούς αλλά και τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Τα δύο «κλειδιά» στο… ΣΕΦ του Μιλάνου!

Ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας αυτής ήταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, τον οποίο ο Κλοπ ήξερε πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Γερμανία. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ήρθαν να «κουμπώσουν» στις επιθυμίες του προπονητή του και κάπως έτσι από ένας χρήσιμος ποδοσφαίρισης της Μπουντεσλίγκα με τα χρώματα της Χόφενχαϊμ, εξελίχθηκε σε ένα αστέρα του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα νούμερά του χαρακτηριστικά καθώς από το 2015 που πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ, έχει ήδη 353 συμμετοχές, 107 γκολ και 78 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος για όλους τους ποδοσφαιριστές…

Ο Φιρμίνο βαδίζει ήδη προς τα 32 του χρόνια και παίκτες όπως ο Ζότα, ο Νούνιες, ο Γκάκπο και ο ηγετικός Σαλάχ, βρίσκονται μπροστά του στην ιεραρχία της ομάδας. Κάπως έτσι, έχει αρχίσει να εδραιώνεται η πεποίθηση και στις δύο πλευρές πως οι μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν ίσως είναι οι τελευταίοι του στο Άνφιλντ μιας και είναι αμφίβολη (για άλλους ήδη μη εφικτή) η ανανέωση του συμβολαίου του διεθνούς Βραζιλιάνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αν αυτό γίνει πραγματικότητα, κάθε άλλο παρά απαρατήρητος θα περάσει, καθώς τον αγαπημένο «Μπόμπι» των οπαδών της Λίβερπουλ, τον έχουν ψηλά στη λίστα τους η Ντόρτμουντ και η Γαλατάσαραϊ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ