Τσούμπα Άκπομ: Από τα… άσφαιρα στον ΠΑΟΚ, φονική μηχανή της Championship

Τσούμπα Άκπομ: Από τα… άσφαιρα στον ΠΑΟΚ, φονική μηχανή της Championship

Ο Τσούμπα Άκπομ έσπασε ρεκόρ 33 χρόνων στη Championship και βλέπει… Premier League.

Στα χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα –και δεν ήταν λίγα- ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε μια σειρά από αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Τσούμπα Άκπομ. Την ταχύτητα, τη δύναμη, την τακτική «παιδεία» του. Ένα σύγχρονο σέντερ φορ που ήξερε να κάνει όλες τις δουλειές «καλά» στο γήπεδο, εκτός από μια: Το γκολ. Έβαλε 29 σε 131 ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Έπαιξε ρόλο και σίγουρα σημαντικό στην κατάκτηση του 2019 νταμπλ. Στην Θεσσαλονίκη όμως –και συνολικά στην Επικράτεια- δεν τον λογάριασαν ποτέ σαν… Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Δίκαιο ή άδικο; Αυτά στο ποδόσφαιρο είναι πάντα σχετικά. Δεν του συνέβη του 27χρονου στράικερ μόνο στα μέρη μας αυτό. Όπου αγωνίστηκε πάνω-κάτω η ίδια «έκθεση» σχηματίζονταν για χάρη του. Ως ότου φέτος να αποφασίσει ο ίδιος να… κάψει το σενάριο. Μακράν ο πρώτος σκόρερ της φετινής Championship με τα χρώματα της Μίντλεσμπρο που δίνει τη μάχη της διεκδικώντας από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το δεύτερο απευθείας εισιτήριο για την Premier League. Έχει 61 γκολ η ομάδα του Μάικλ Κάρικ στο πρωτάθλημα και ο Τσούμπα Άκπομ από σήμερα μετρά 22 κάνοντας χατ τρικ στο άνετο 5-0 επί της Ρέντινγκ. Κάπως έτσι ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος παίκτης της «Μπόρο» που ξεπερνά τα 20 γκολ σε μία σεζόν πρωταθλήματος, μετά το 1990 ξεπερνώντας μάλιστα τον Μπέρνι Σλέιβεν που είχε σταματήσει στα 21.

Διαβάστε επίσης: Η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό – Ποιοι έμειναν εκτός

Απαραίτητες σημειώσεις: Οι αγωνιστικές στην Championship ως εδώ είναι 35, ο 27χρονος επιθετικός όμως έχει παίξει στις 28 έχοντας χάσει έναν ολόκληρο μήνα (από τα μέσα Αυγούστου ως τα μέσα Σεπτέμβρη) στην αφετηρία. Παράλληλα ο Άκπομ έχει στη διάθεση του άλλες έντεκα προκειμένου να… αυγατίσει και άλλο τον λογαριασμό του. Κάτι που με τη φόρα που έχει πάρει (δέκα γκολ στις επτά τελευταίες αγωνιστικές) φαντάζει και το πιθανότερο. Τι άλλαξε για εκείνον; Ίσως πολλά. Ίσως πάλι μόνο ο προπονητής. Γιατί ο 27χρονος δεν ξεκίνησε τη σεζόν ούτε φέτος «ζεστός». Ως τις 25 Οκτώβρη μάλιστα είχε συνολικά στο πρωτάθλημα μόλις 2 γκολ (στο 2-2 με τη Σέφιλντ). Γιατί έχει σημασία αυτό; Διότι τότε ήταν που η Μίντλεσμπρο άλλαξε προπονητή. Τότε ήταν που ανέλαβε την ευθύνη ο Μάικλ Κάρικ στην πρώτη του αποστολή της καριέρας του σε γωνιά του πάγκου.

Ο άλλοτε θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (464 συμ, 1 Champions League, 1 Europa League, 5 Premier League, 1 FA Cup κλπ) και της εθνικής Αγγλίας στα 41 του πήρε τη μεγάλη απόφαση να αναλάβει την ευθύνη. Το αποτέλεσμα ως τώρα είναι θεαματικό έχοντας συγκεντρώσει 43 βαθμούς σε 20 αγωνιστικές! Αν ο Άκπομ κάνει τη μισή δουλειά, την άλλη μισή φαίνεται πως την κάνει ο πάγκος. «Ο Τσούμπα τα πηγαίνει περίφημα και το κουβεντιάζουμε μαζί του κάθε εβδομάδα. Είναι δυνατός, σε εξαιρετική πνευματική κατάσταση και ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς» έλεγε μόλις χθες ο νεαρός τεχνικός για τον σέντερ φορ, ζητώντας από τη διοίκηση να «τρέξει» τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου.

Ο Άκπομ το περασμένο καλοκαίρι όταν έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, «έπαιξε» σοβαρά για τον Παναθηναϊκό. Ήταν η δεύτερη διαδοχική καλοκαιρινή περίοδος που συνοδεύτηκε από το συγκεκριμένο σενάριο. Αν μπορεί να τριτώσει; Με 22 γκολ στη Championship και μια σοβαρή υποψηφιότητα για την άνοδο της Μίντλεσμπρο στην Premier League το λες λιγάκι… ανεπίκαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ