Οι δύο «πολεμικές μηχανές» που η Τσέλσι αποφάσισε να αφήσει εκτός από την εξίσωση της

Οι δύο «πολεμικές μηχανές» που η Τσέλσι αποφάσισε να αφήσει εκτός από την εξίσωση της

Ο διωγμός των Μο Σαλάχ και Τάμι Έιμπραχαμ από την Τσέλσι είναι κάτι που πάντα θα στοιχειώνει τους «μπλε». Και αν στην αρχή στο Λονδίνο αισθάνονταν δικαιωμένοι με την απόφαση τους, ήρθε ο χρόνος να τους δείξει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως κάπου τα υπολόγισαν λάθος...

Μο Σαλάχ και Τάμι Έιμπραχαμ. Ο ένας στα 30 του πιο ώριμος από ποτέ, ο άλλος στα 25 έτοιμος για την εκτόξευση.

Ωστόσο εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τι κοινό μπορεί να έχουν ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, με τον Άγγλο άσο της Ρόμα;

Και οι δύο σε διαφορετικές εποχές, υπο διαφορετικές συνθήκες αποτέλεσαν «βάρος» για το οικοδόμημα της Τσέλσι.

Διαβάστε επίσης: Ο «μπελάς» του Μίτσελ γίνεται και «μπελάς» του Πογέτ

Έχοντας καταγράψει μονάχα 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, ο Σαλάχ κρίθηκε… λίγος για τον οργανισμό των μπλε, με τον Αιγύπτιο να μην κρύβει ποτέ την ενόχληση του.

«Γυρνάω τον χρόνο πίσω κάποιες φορές και κοιτάω τα λάθη μου, ίσως έπαιρνα λάθος συμβουλές. Στην Τσέλσι ο Μουρίνιο δεν μου έδινε ευκαιρίες, ήταν πάρα πολύ δύσκολα αυτό για εμένα. Δεν μπορούσα να το αντέξω ψυχολογικά. Είχα τεράστια πίεση από τα ΜΜΕ. Δεν έπαιζα πολύ και τότε είναι που είπα, «Φίλε, πρέπει να φύγεις από εδώ», τόνισε, παίρνοντας τον δρόμο για την Ρώμη τον Αύγουστου του 2015.

Ένα δρομολόγιο το οποίο ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα και ο Έιμπαρχαμ. Ένα γέννημα θρέμμα του συλλόγου, το οποίο πρόλαβε σε 82 συμμετοχές να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, πριν παρθεί η απόφαση και για αυτόν πως δεν χωράει στα πλάνα των «μπλε».

Και οι δύο βρήκαν την Ιθάκης του στην Ρόμα, κάνοντας ακόμη πιο πανομοιότυπη την πορεία τους προς την ελίτ…

Ρώμη η Γη της Επαγγελίας 

Ο χρόνος εκτός από το να επουλώνει πληγές, είναι ιδανικός και στο να δείχνει αν οι αποφάσεις που πήρε ένας άνθρωπος, ή ένα σύνολο ήταν οι σωστές.

Αυτό συνέβη και στο στρατόπεδο της Τσέλσι με τις περιπτώσεις των δύο άσων.

Τα έφερε έτσι οι μοίρα ώστε τόσο ο Σαλάχ, όσο και ο Έιμπραχαμ να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην Ρώμη, δείχνοντας με τον πιο καταφανέστατο τρόπο στην Τσέλσι, πως ίσως βιάστηκε να τους αφήσει εκτός από την εξίσωση της.

Η ηλιόλουστη Ρώμη αποδείχθηκε το ιδανικό μέρος, ώστε τόσο ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, όσο και ο 25χρονος φορ να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, παίρνοντας έτσι την δόξα που τους στέρησαν στο Λονδίνο και βάζοντας αυτόματα το όνομα τους στην ποδοσφαιρική ελίτ.

Η πορεία τους από την μετά Τσέλσι εποχή ήταν ανοδική και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς οι οποίοι είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Σε 83 συμμετοχές ο Αιγύπτιος κατέγραψε 34 γκολ, μοιράζοντας και 22 γκολ στους συμπαίκτες του, με τον Έιμπραχαμ να παίρνει την «σκυτάλη» καταγράφοντας 27 γκολ στην πρώτη του χρονιά με τα χρώματα της Ρόμα.

Ο ένας Hall of Fame της Λίβερπουλ, ο άλλος περιζήτητος σε όλο το «Νησί» 

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τα χρώματα της Ρόμα, έδωσαν στον Σαλάχ το εισιτήριο να επιστρέψει στον μαγικό κόσμο της Premier League. Ο Αιγύπτιος ντύθηκε στα χρώματα των «Reds» το καλοκαίρι του 2017 και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Από εκείνο τον… καυτό Ιούλιο μέχρι σήμερα ο Αιγύπτιος έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου γράφοντας ιστορία με την φανέλα της Λίβερπουλ. Μια ιστορία την οποία και συνεχίζει με λαμπρή, μιας και από το απόγευμα της Κυριακής (5/3) είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League με 129 γκολ, ξεπερνώντας τον Ρόμπι Φάουλερ.

Με την Τσέλσι σε μια γωνία να παρακολουθεί την πολεμική μηχανή που έχασε από το δυναμικό της να κάνει πάταγο, όχι κάπου οπουδήποτε, αλλά στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, εκεί όπου αγωνίζεται και αυτή.

Ωστόσο ο Αιγύπτιος δεν είναι το μοναδικό «χτύπημα». Στο Λονδίνο έχουν καταλάβει πια το λάθος τους και με τον Σαλάχ και με τον Έιμπραχαμ, προσπαθώντας πλέον να διορθώσουν τα κακώς κείμενα ή με τον Άγγλο (πρώην) επιθετικό τους ή με κάποιον άλλον World class φορ

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Τσέλσι να… ψάχνεται για την επιστροφή του Έιμπραχαμ, παραδεχώμενη εμμέσως τα λάθη του παρελθόντος.

Λάθη τα οποία της κόστισαν την δυνατότητα σήμερα που μιλάμε να έχει στο ρόστερ της δύο «πολεμικές μηχανές».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ