Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 3-1: «Καθάρισε» από ημίχρονο με ιστορικό Χάαλαντ και απειλεί την Άρσεναλ

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 3-1: «Καθάρισε» από ημίχρονο με ιστορικό Χάαλαντ και απειλεί την Άρσεναλ

Πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-1 της Λέστερ και πλησίασε στους τρεις πόντους την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Ισοφάρισε το ρεκόρ του Σαλάχ με τα περισσότερα γκολ σε μία χρονιά στην Premier League ο ασταμάτητος Χάαλαντ.

Έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για τη Μάντσεστερ Σίτι και στο -3 πλέον από την Άρσεναλ! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζει την αντεπίθεσή της για τον τίτλο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ επικράτησε με 3-1 της Λέστερ στο «Etihad», φτάνοντας σε απόσταση βολής από τους «κανονιέρηδες».

Ο Νορβηγός επιθετικός πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των «πολιτών» και ισοφάρισε το ρεκόρ των 32 γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ σε μία σεζόν στην Premier League. Κι ενώ ακόμη απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ έχουν πετύχει από 34 γκολ το 1994 και το 1995 αντίστοιχα, αλλά σε φορμάτ 42 αγωνιστικών. Και αυτούς όμως είναι θέμα χρόνου να τους περάσει ο απίθανος Χάαλαντ.

Διαβάστε επίσης: «Γκατούζο» δεν είναι όνομα, είναι διαβατήριο

Μόλις στο 5ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας ο Στόουνς έκανε το 1-0 με σουτ, για να αναλάβει δράση ο Χάαλαντ στη συνέχεια. Με εκτέλεση πέναλτι στο 11′ ο Νορβηγός έκανε το 2-0 και στο 25′ πέτυχε και το 3-0 με πλασέ.

Κάπου εκεί η Σίτι άρχισε να σκέφτεται τη ρεβάνς με την Μπάγερν στο Champions League και έριξε ρυθμό, με τη Λέστερ να το εκμεταλλεύεται και να γλιτώνει από τα χειρότερα. Στο 75′ ο Ιχεανάτσο μείωσε σε 3-1 ενώ λίγο αργότερα είχε και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη για να μπει για τα καλά στο ματς.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Στόουνς (47’ Ακάντζι), Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (62’ Πάλμερ), Ρόδρι (53’ Φίλιπς), Γκρίλις (74’ Γκόμεθ), Μαχρέζ, Χάαλαντ (47’ Άλβαρεζ).

Λέστερ: Ίβερσεν, Καστάιν, Σουτάρ, Φαές, Σογιουντσού, Κρίστιανσεν (47’ Τόμας), Τίλεμανς (62’ Μεντί), Εντιντί (87’ Ντακά), Μάντισον, Ντιούσμπερι Χολ (62’ Πρατ), Βάρντι (47’ Ιχεανάτσο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ