Ανατροπή με άρωμα… Ευρώπης για την Λίβερπουλ (1-2) – Ακόμη ένα κάζο για την Τσέλσι (0-2)

Ανατροπή με άρωμα… Ευρώπης για την Λίβερπουλ (1-2) – Ακόμη ένα κάζο για την Τσέλσι (0-2)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Λίβερπουλ κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω κόντρα στην Γουέστ Χαμ (2-1), πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Νέα... σφαλιάρα για την Τσέλσι με τους μπλε του Λονδίνου να γνωρίζουν την ήττα εντός έδρας από την Μπρέντφορντ (2-0).

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 2-1 της Γουέστ Χαμ για την 33η αγωνιστική της Premier League και με την τρίτη σερί νίκη μόλις για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν έπιασε την Τότεναμ στο βαθμολογικό πίνακα και μοιάζει να κλειδώνει τουλάχιστον την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πακετά στο 12′, ωστόσο η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ ήταν άμεση με τον Χάκπο να φέρνει το ματς στα ίσα στο 18′. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ είχαν την κατοχή μπάλας άνω του 80% και την αξιοποίησαν σε μία από τις δύο απανωτές ευκαιρίες του Ζοέλ Ματίπ. Ο Καμερουνέζος στόπερ έκανε το 2-1 στο 67′ το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα ο Σρέντερ – Συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της Τσέλσι

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Τσέλσι. Οι «μπλε» έχασαν σχετικά εύκολα στην έδρα τους με 2-0 από την Μπρέντφορντ και αγνοούν τη νίκη από τις 5 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο, με τις «Μέλισσες» να παίρνουν το προβάδισμα στο 37′ χάρη στο αυτογκολ του Αθπιλικουέτα.

Στο 55΄ ο Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε από κοντά με κεφαλιά ενώ στο 56’ και η κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα έξυσε τα δοκάρια της Μπρέντφορντ και στο 78’ ο Εμπεουμό έφυγε από δεξιά, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό για το 0-2.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Σίλβα, Φοφανά, Τσαλομπά, Αθπιλικουέτα (46’ Ομπαμεγιάνγκ), Φερνάντες (78’ Φέλιξ), Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Καντέ, Στέρλινγκ (79’ Μαντουεκέ), Γκάλαχερ (46’ Μούντρικ)

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ραγιά, Γιόργκενσεν, Πίνοκ, Μι, Ρούρσλεβ, Γένσεν (62’ Μπαπτίστ), Ονιεκά (62’ Ντάμσγκααρντ), Γιάνελτ, Χένρι (90+1΄Χίκεϊ), Γουϊσά (62’ Εμπεουμό), Τόνεϊ (82’ Τόνεϊ)

Τρίποντο… ανάσα για Νότιγχαμ 

Μια ανάγκη που είχε τόσο ανάγκη πέτυχε η Νότιγχαμ κόντρα στην Μπράιτον, της οποία και επικράτησε με 3-1 βγαίνοντας έτσι από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 37’ η Μπράιτον απείλησε με σουτ του Μακ Άλιστερ και στο επόμενο λεπτό ο Νάβας έχασε την μπάλα μετά από σουτ του Μαρτς και ο Μπουονανότε εξ επαφής πλάσαρε για το 0-1. Ωστόσο στο 45+3’ ο Λόντι έκανε το γύρισμα από αριστερά και η μπάλα βρήκε στον Γκρος και κατέληξε στα δίχτυα της Μπράιτον για το 1-1.

Στο 56’ ο Γκιμπς Γουάιτ σπατάλησε επίσης τεράστια ευκαιρία για τη Νότιγχαμ και στο 59’ ο Αβονίγι έδωσε κάθετα στον Ντανίλο που έφυγε από δεξιά και με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 2-1.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Γκιμπς Γουάι στο 91′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Νάβας, Οριέ, Φελίπε, Νιακατέ (14’ Γουοράλ), Ουίλιαμς (65’ Κουγιατέ), Μανγκαλά, Λόντι, Ντανίλο, Τζόνσον (86’ Τοφολό), Γκιμπς Γουάιτ, Αβονίγι (80’ Αγιού).

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Ντανκ, Κόλγουιλ, Γκρος, Εστουπινιάν (73’ Γουέλμπεκ), Καϊσέδο, Μακ Άλιστερ, Μαρτς, Ενκίσο (75’ Ουντάβ), Μπουονανότε (88’ Οφιάχ), Μιτόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ