Μπράιτον: Τα τρία αστέρια της που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μεγάλων στην Αγγλία! (pics, vids)

Μπράιτον: Τα τρία αστέρια της που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μεγάλων στην Αγγλία! (pics, vids)

Οι «γλάροι» ξεχώρισαν φέτος και για αυτό φέρουν ευθύνη κάποιοι ποδοσφαιριστές που εξελίχθηκαν όσο λίγοι, με το ενδιαφέρον για αυτούς ήδη να είναι τεράστιο…

Ομολογουμένως η Μπράιτον ήταν μία από τις ομάδες που ξεχώρισαν φέτος στην Premier League. Οι «γλάροι» με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στον πάγκο τους εξασφάλισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρη ανωτερότητα Γιουνάιτεντ

Με τη χθεσινό βραδινή εντός έδρας ισοπαλία (σε εξ’ αναβολής παιχνίδι της Premier League) μάλιστα με 1-1 απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, θα είναι σίγουρα στο Europa League της επόμενης σεζόν, αφού κατέλαβαν πλέον την 6η θέση στην Premier League, επίτευγμα τεράστιο αν μη τι άλλο.

Βέβαια τις βάσεις για αυτή την επιτυχία δημιούργησε ο Ιταλός τεχνικός μαζί με τους ποδοσφαιριστές φυσικά, τρεις εκ των οποίων όχι μόνο ξεχωρίζουν, αλλά αναμένεται -αν όχι ήδη- να  μονοπωλήσουν και το μεταγραφικό ενδιαφέρον το καλοκαίρι για τις αγγλικές ομάδες. Ποιοι είναι αυτοί;

Αλέξις ΜαΚαλιστερ

Φυσικά ο πρώτος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην Αγγλία και ανήκει στη Μπράιτον, είναι ο Αλέξις ΜαΚαλιστερ. Ο Αργεντινός μέσος κάνει μία εξαιρετική σεζόν φέτος αφού μετράει σε όλες τις διοργανώσεις με τους «γλάρους» 39 συμμετοχές με 12 τέρματα και 3 ασίστ.

Βέβαια ο 24χρονος άσος διέπρεψε και με την Εθνική Αργεντινής στο πρόσφατο Μουντιάλ και αυτό το είδε η Λίβερπουλ αρχικά και η Μάντσεστερ Σίτι κατόπιν, με τις δυο ομάδες να τον έχουν στο στόχαστρό τους.

Ο ΜαΚαλιστερ έχει συμβόλαιο με τους «γλάρους» μέχρι το 2025 ωστόσο φέρεται σύμφωνα και με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας να καταλήγει στο Άνφιλντ, με την ομάδα του Κλοπ να είναι έτοιμη να δώσει στη Μπράιτον περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, και τη Σίτι τελικώς να μένει εκτός διεκδίκησής του…

Μοϊσές Καϊσέδο

Μιλάμε για ένα πραγματικό «μηχανάκι» στα χαφ για την ομάδα του Ντε Τζέρμπι. Ο άσος από το Εκουαδόρ υπέγραψε στους «γλάρους» πέρσι τον Ιούνιο και από τότε έχει εκτοξεύσει την αξία του από τα 6 στα 50 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Αν και στα 21 του, ο Καϊσέδο είναι ένας ποδοσφαιριστής που δε φοβάται να βγει μπροστά, να κρατήσει μπάλα, είναι πολύ καλός στον αέρα και στο να κόβει τους αντιπάλους.

Σκληροτράχηλος ποδοσφαιριστής (για τον οποίο καμαρώνουν στην πατρίδα του) που βάζει τα πόδια του στη… φωτιά και φέτος μετράει με τη Μπράιτον 42 συμμετοχές με 1 τέρμα και μία ασίστ.

Έχει συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Το υπέγραψε μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο ωστόσο τόσο η Τσέλσι όσο και η Άρσεναλ θα παλέψουν για να τον κάνουν δικό τους. Εύκολο πάντως και ειδικά φέτος, δε θα είναι…

Έβαν Φέργκιουσον

Αν και μόλις στα 18 του ο επιθετικός Έβαν Φέργκιουσον είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων της Premier League. Ο Ιρλανδός άσος προσφάτως (σαν τον Καϊσέδο κι αυτός) ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «γλάρους» μέχρι το 2028, ωστόσο με τις εμφανίσεις που έκανε φέτος καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα μείνει.

Ο Φέργκιουσον υπέγραψε συμβόλαιο στους μικρούς της Μπράιτον τον Γενάρη του 2021 και φέτος εκτόξευσε την χρηματιστηριακή του αξία από τις 600 χιλιάδες ευρώ στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ο 4ος νεότερος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως που κοστολογείται τόσο ψηλά και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρόκειται για έναν παίκτη που θυμίζει σέντερ φορ παλαιάς κοπής. Στο 1,83 το ύψος του με τον ίδιο να είναι εξαιρετικός μέσα στο κουτί, πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής επίσης που μπορεί να πάρει πάνω του με τη δύναμη και την ορμή του τους αντίπαλους αμυντικούς, κρατώντας τους στο έδαφος.

Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 μας τον παρουσίασε ο Γκρέιαμ Πότερ, φέτος όμως με τον Ντε Τζέρμπι εξελίχθηκε τάχιστα. Τη φετινή σεζόν μέτρησε 23 συμμετοχές με 9 τέρματα και 2 ασίστ με την ανδρική ομάδα και τράβηξε τα βλέμματα τόσο εκτός Αγγλίας όσο και εντός, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ να είναι έτοιμες να κονταροχτυπηθούν για τον νεαρό άσο.

Ο Έβαν γιος του Μπάρι που έπαιξε ποδόσφαιρο επίσης, για την Κόβεντρι μεταξύ άλλων, είναι από μικρό παιδί φαν της Γιουνάιτεντ και μάλιστα, όντας πιτσιρικάς έπαιξε στις ακαδημίες της ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» τον άφησαν να φύγει θεωρώντας ότι δεν έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε κάποιον σπουδαίο.

Την πάτησαν με τον ίδιο πλέον να έχει την ευκαιρία να τους… πικάρει με τον τρόπο του για τότε και να πάρει μια γλυκιά εκδίκηση…

Το τι θα πράξει πάντως ο Φέργκιουσον και οι, Καϊσέδο, Μακάλιστερ δεν ξέρουμε με σιγουριά, αυτό που ξέρουμε είναι ότι μέσω της… άσημης Μπράιτον συζητιούνται πολύ, με τον Ντε Τζέρμπι να το γνωρίζει και να είναι έτοιμος να αντεπιτεθεί με μεταγραφές πολύ ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών που θα τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει και στην Ευρώπη.

Τέτοια θα είναι -αν γίνει- αυτή του Ντάβιντε Φρατέζι της Σασουόλο. Η μεταγραφική περίοδο είναι κοντά και σύντομα θα τρέξουν οι… εξελίξεις. Ήδη έκλεισε στους «γλάρους», ο βετεράνος πάντως, Μίλνερ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ