Άρσεναλ – Μπράιτον 0-3: Η Μπράιτον διέλυσε τους «κανονιέρηδες» και η Σίτι ετοιμάζεται για στέψη

Άρσεναλ – Μπράιτον 0-3: Η Μπράιτον διέλυσε τους «κανονιέρηδες» και η Σίτι ετοιμάζεται για στέψη

Η Μπράιτον έκανε πάρτι με 3-0 μέσα στο Emirates και έστειλε τον τίτλο της Premier League στην Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να είναι στο +4 από την 2η θέση με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η απίθανη Μπράιτον πήρε ένα τεράστιο διπλό μέσα στην έδρα της Άρσεναλ με 3-0 κι έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες της ομάδας του Αρτέτα για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, ενώ παράλληλα έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 6ης θέσης και την έξοδο στην Ευρώπη.

Έτσι οι «κανονιέρηδες» έμειναν στους 81 βαθμούς, στο -4 από την πρωτοπόρο Σίτι, που έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα χρειάζεται μόλις μία νίκη στις τρία παιχνίδια που της απομένουν για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Τα 14 γκολ του Τικίνιο, ο Ντέκο και το τρελό σενάριο για την Μπάρτσα (vids)

Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των «κανονιέρηδων» και πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Ενσίσο (51′), Ουντάβ (86′) και Εστουπινιάν (90’+), ελπίζοντας βάσιμα πως θα προλάβει το τρένο της συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Στο 51ο λεπτό ο Εστουπινιάν έκανε το γύρισμα, με τους παίκτες των Λονδρέζων να απομακρύνουν και εκείνον να κάνει νέα σέντρα, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά ο Ενσίσο. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο 86′ όταν ο Ουντάβ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ράμσντεϊλ μετά από πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Ντε Τζέρμπι έξω από τη μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε δύο τα γκολ της Μπράιτον. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Εστουπινιάν με κοντινό πλασέ στο 90+6′.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ, Μαγκαλάες, Τίερνι, Ζορζίνιο (61′ Νέλσον), Τζάκα (61′ Παρτέι), Έντεγκααρντ (77′ Σμιθ-Ρόου), Σακά, Μαρτινέλι (20′ Τροσάρ), Ζεσούς (77′ Ενκέτια)

Μπράιτον: Στιλ, Ντανκ, Κόλγουιλ, Μακάλιστερ, Γκρος, Ενσίσο (82′ Ουντάβ), Μιτόμα, Καϊσέδο, Γκίλμουρ (60′ Γουέλμπεκ), Φέργκιουσον (77′ Μπουονανότε), Εστουπινιάν

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Λιντς – Νιούκαστλ 2-2
Σαουθάμπτον – Φούλαμ 0-2
Τσέλσι – Νότιγχαμ 2-2
Άστον Βίλα – Τότεναμ 2-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-0
Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 2-0
Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-3
Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 2-0
Άρσεναλ – Μπράιτον 0-3
15/5 22:00 Λέστερ – Λίβερπουλ

Η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ