Ξεκίνημα με «διπλά» για Φούλαμ και Πάλας, «τεσσάρα» η Μπράιτον

Ξεκίνημα με «διπλά» για Φούλαμ και Πάλας, «τεσσάρα» η Μπράιτον

Με «διπλά» ξεκίνησαν την σεζόν Φούλαμ και Πάλας, σε Γκούντισον Παρκ και Μπράμαλ Λέιν αντίστοιχα, ενώ η Μπράϊτον «καλωσόρισε» στην Πρέμιερ Λιγκ με τέσσερα γκολ την νεοφώτιστη Λούτον. Από ένα βαθμό πήραν η κάτοχος του Conference League Γουέστ Χαμ και Μπόρνμουθ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Μπράιτον τις υποχρεώσεις της στη σεζόν 2023-24, κατά την οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, καθώς οι «γλάροι» συνέτριψαν 4-1 τη Λούτον, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι προηγήθηκε 2-0 και δεν… ανησύχησε όταν μείωσαν οι «νεοφώτιστοι», καθώς «απάντησε» άμεσα για το 3-1, ενώ πέτυχε και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις του ματς.

Στο μεταξύ, Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισαν το «διπλό» στην πρεμιέρα τους στο νέο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 της Έβερτον και της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα, ενώ η Γουέστ Χαμ, αν και προηγήθηκε κόντρα στην Μπόρνμουθ, δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Στη φυλακή κι άλλοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Με το δεξί η Φούλαμ, άξιζε το γκολ η Έβερτον

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα καθώς πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς σε μία δύσκολη έδρα στην δική πρεμιέρα στην Πρέμιερ Λιγκ, με το γκολ του Ντεκόρντοβα Ριντ στο 73ο λεπτό από την ασίστ του Αντρέας Περέιρα, με τον πρώτο να περνά ως αλλαγή στο ημίχρονο. Η Έβερτον βρήκε ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει, με την ομάδα του Σον Ντάις να τελειώνει την αναμέτρηση με 19 τελικές, από τις οποίες οι 9 βρήκαν στόχο.

«Διπλό» και για την Κρίσταλ Πάλας

 

Με τον Ρόι Χόγκσον στον πάγκο ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν η Κρίσταλ Πάλας, φεύγοντας από την έδρα της νεοφώτιστης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με το «διπλό» και τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι της. Το γκολ του Εντουάρντ στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης αποδείχθηκε αρκετό για να πανηγυρίσει ξεκινήσει με τρίποντο η σεζόν για την Πάλας, η οποία ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Τεσσάρα» η Μπράϊτον στη νεοφώτιστη Λούτον

Απο εκεί που σταμάτησε συνεχίζει η Μπράιτον που μπήκε με φόρα στην νέα σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ. Απόδιδοντας πολύ όμορφο συνδυαστικό ποδόσφαιρο το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι «καλωσόρισε» στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ την Λούτον με τέσσαρα γκολ, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερς. Μαρτς στο 36ο λεπτό, Ζοάο Πέδρο με πέναλτι στο 71ο λεπτό, Αντίνγκρα στο 85ο λεπτό και Φέργκιουσον στο 5ο λεπτός των καθυστερήσεων οι σκόρερς για τους «γλάρους», με την Λούτον να έχει κάνει το 2-1 στο 81ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μόρρις.

«Μοιρασιά» στο Βιτάλιτι για Μπόρνμουθ και Γουέστ Χαμ

Τέλος, είχαμε και την πρώτη ισοπαλία της σεζόν άναμεσα στην Μπόρνμουθ και την κάτοχο του Conference League Γουέστ Χαμ. Αποτέλεσμα που μοιάζει δίκαιο βάσει την εικόνα των δύο ομάδων στο αγωνιστικό χώρο του Βιτάλιτι.  Στο γκολ του Τζάρεντ Μπόουεν στο 51ο λεπτό απο την ασίστ του Σούτσεκ απάντησε ο Ντόμινικ Σολάνκε στο 81ο λεπτό ώστε να διαμορφωθεί το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (11/08)
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σ. 0-3
(4’ 36’ Χάαλαντ, 74’ Ρόδρι)

Σάββατο (12/08)
Άρσεναλ-Νότιγχαμ 2-1
(26′ Ενκέτια, 32′ Σάκα- 81′ Αβονίγι)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ 1-1
(51′ Mπόουεν – 82′ Σολάνκι)
Μπράιτον-Λούτον 4-1
(36′ Μαρτς, 71′ Πέδρο, 85′ Αντινγκρά, 90+6′ Φέργκιουσον – 81′ Μόρις)
Έβερτον-Φούλαμ 0-1
(73′ Ντεκόρντοβα-Ριντ)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 0-1
(49′ Εντουάρ)
Νιουκάστλ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή (13/08)
Μπρέντφορντ-Τότεναμ (16:00)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:30)
Δευτέρα (14/08)
Μάντσεστερ Γ.-Γουλβς (22:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ