Σκέψεις για ζωντανή μετάδοση των διαλόγων VAR-διαιτητή στην Αγγλία (vid)

Σκέψεις για ζωντανή μετάδοση των διαλόγων VAR-διαιτητή στην Αγγλία (vid)

Ο γενικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, Μαρκ Μπούλινγκχαμ, δήλωσε πως στην Αγγλία βρίσκονται σε σκέψεις για να μεταδίδονται οι συζητήσεις VAR-διαιτητή.

Ο αγώνας Τότεναμ-Λίβερπουλ (2-1) στις 30 Σεπτεμβρίου «σημάδεψε» την Premier League τον τελευταίο καιρό με το τραγικό λάθος των διαιτητών να κοστίζει στους «reds» ένα καθαρό γκολ.

Απ’ ότι διαπιστώθηκε στη συνέχεια το λάθος προέκυψε από ασυνεννοησία μεταξύ VAR και διαιτητή με αποτέλεσμα το βίντεο που εμπεριείχε τις συνομιλίες να κυκλοφορήσει μετά από λίγες μέρες και να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η Ένωση Επαγγελματιών Αγγλικών Διαιτητών Ποδοσφαίρου (PGMOL) παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη από την Λίβερπουλ, τιμωρώντας παράλληλα τους υπεύθυνους του αγώνα.

Ο Μπούλινγκχαμ έχει την αρμοδιότητα να αλλάξει τους κανόνες και τόνισε σε δηλώσεις του πως υπάρχουν σκέψεις για να μεταδίδονται ζωντανά οι συζητήσεις VAR και διαιτητή. Συγκεκριμένα είπε:

«Συνήθως υπάρχει διχασμός στις συναντήσεις σχετικά με αυτό», είπε και πρόσθεσε: «Και πολύ συχνά ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τους διαιτητές. Η άποψή μας, όσον αφορά το μάρκετινγκ και το εμπόριο, είναι ότι συνήθως η διαφάνεια είναι κάτι πολύ καλό και θέλουμε οι φίλαθλοι να ενημερώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης αποφάσεων θα συνεχίσει να τίθεται γιατί η μεγαλύτερη διαφάνεια θα δείξει πόσο δύσκολο είναι το έργο των διαιτητών, και αυτό έχει λειτουργήσει σε άλλα αθλήματα. Αλλά υπάρχει μια κατανοητή νευρικότητα μεταξύ άλλων ανθρώπων που πιστεύουν ότι η δουλειά του διαιτητή είναι αρκετά δύσκολη. Σε ένα τουρνουά υπάρχουν διαιτητές που μιλούν πολλές γλώσσες, επομένως δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι προτείνουν. Οπότε νομίζω ότι κάνουμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ανακοινώνοντας την απόφασή μας και εξηγώντας γιατί πάρθηκε. Ας δούμε εάν αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε».

Για να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο γεγονός η PGMOL συμβούλεψε τους VAR της Premier League να επιβεβαιώνουν κάθε φορά το αποτέλεσμα του ελέγχου που έκαναν μαζί με τον εκάστοτε AVAR προτού μεταφέρουν την απόφασή τους στον διαιτητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ