Κάραγκερ: «Το VAR καταστρέφει το ποδόσφαιρο έτσι όπως χρησιμοποιείται»

Κάραγκερ: «Το VAR καταστρέφει το ποδόσφαιρο έτσι όπως χρησιμοποιείται»

Eπίθεση προς το VAR εξαπέλυσε ο Τζέιμι Κάραγκερ.

Ο Τζέιμι Κάραγκερ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς το VAR και τον τρόπο με τον οποίο οι διαιτητές το χρησιμοποιούν όλον αυτόν τον καιρό.

Σε άρθρο του στην «Telegraph» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τονίζει ότι η κατεύθυνση που έχει παρθεί πλέον είναι εντελώς μακριά από αυτό που αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Οι δηλώσεις του Τζέιμι Κάραγκερ:

«Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη μια ειλικρινή συζήτηση για το VAR γιατί καταστρέφει πολλά παιχνίδια. Η κατεύθυνση που μας οδηγεί η τεχνολογία απέχει πολύ από την αρχική της τροχιά και πλέον δεν βλέπουμε το άθλημα που απολαμβάνουμε και αγαπούμε. Πολλά παιχνίδια διακόπτονται συνεχώς με τη χρήση του VAR, πολλοί προπονητές ή σχολιαστές ασχολούμαστε με τις αποφάσεις του και δεν εστιάζουμε στις όμορφες στιγμές, τις δεξιότητες ή τις τακτικές.

Πλέον συζητάμε για τη διαιτησία περισσότερο από ποτέ περιμένοντας πως θα είναι αλάνθαστη, ενώ ξέρουμε πως πάντα θα υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας. Ήμουν υπέρμαχος του VAR αλλά πλέον αναρωτιέμαι μήπως έχουμε χάσει περισσότερα από όσα έχουμε κερδίσει με τη χρήση του. Φοβάμαι πως η απάντηση είναι ναι.

Ξεχάστε την κατάργηση του VAR. Το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείται. Κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα για την τεχνολογία γραμμής, για παράδειγμα. Το θέμα είναι να μειώσουμε την ανάμειξη του VAR σε κάποιες αποφάσεις. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να λειτουργήσει.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα οφσάιντ της UEFA είναι πολύ ανώτερη από αυτό που έχουμε στην Premier League. Θα πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή στην τεχνολογία γραμμής και το οφσάιντ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι το πώς διαχειρίζεται το VAR τα πέναλτι και τις αποβολές. Πέρσι είχαμε 30 κόκκινες κάρτες στην Premier League και φέτος μετά από 11 αγώνες έχουμε ήδη 25! Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται σε αργή κίνηση. Το slow motion και οι παγωμένες εικόνες δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Το VAR ήρθε για να μείνει, αλλά πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι η τεχνολογία βοηθά τους διαιτητές και δεν τους υποκαθιστά ούτε βοηθά στην υπονόμευσή τους. Αν συνεχίσουμε όπως πάμε, η τεχνολογία θα εξακολουθεί να μολύνει το παιχνίδι αντί να το υποβοηθά. Κάποιες αρχές θα πρέπει να κάνουν κάτι άμεσα, ειδάλλως το ποδόσφαιρο θα μετατραπεί σε… VARόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ