Άστον Βίλα: Ο Έμερι την «εκτόξευσε» και κοιτάζει στα μάτια τους μεγάλους! (vids)

Άστον Βίλα: Ο Έμερι την «εκτόξευσε» και κοιτάζει στα μάτια τους μεγάλους! (vids)

Η Αστον Βίλα πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στη φετινή σεζόν και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας – Η νίκη απέναντι στη Σίτι και το αποψινό ντέρμπι με την Αρσεναλ.

Είναι αναμφίβολα η έκπληξη της φετινής Premier League. Μια ομάδα που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μέχρι τώρα έχει σπουδαία αποτελέσματα, που την έχουν φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του αγγλικού πρωταθλήματος, πάνω από τις Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ και μόλις στο -4 από την πρωτοπόρο Αρσεναλ. Ο λόγος για την Άστον Βίλα.

Το δημιούργημα του Ουνάι Εμερι, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της βρετανικής ομάδας τον Οκτώβριο του 2022 και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να την «εκτοξεύσει».

Διαβάστε επίσης: Τώρα έχει την ευκαιρία του ο Ολυμπιακός- Θα χτίσει σερί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα;

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Άστον Βίλα (1-0) την περασμένη Τετάρτη (6/12), με τον Ισπανό να αποθεώνει τους Χωριάτες και τον προπονητή τους.

«Η καλύτερη ομάδα κέρδισε. Η Άστον Βίλα ήταν καλύτερη από εμάς. Υποφέραμε, δυσκολευτήκαμε. Ήταν τρομερά οργανωμένοι, είναι πολύ δυνατή ομάδα. Ήλεγξαν πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Για τον λόγο αυτόν, βρίσκονται και εκεί που βρίσκονται», ανέφερε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, θέλοντας να δείξει τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει ο Ουνάι Εμερι.

Τρίτη με 10 νίκες
Μετά από 15 αγωνιστικές στη φετινή Premier League η Αστον Βίλα βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας συλλέξει 32 βαθμούς (10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες).

Σε αυτά τα ματς έχει σκοράρει 34 γκολ και έχει δεχθεί 20 (+14). Εχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Premier League (σ.σ μαζί με την Λίβερπουλ), μετά την Μάντσεστερ Σίτι, που έχει σκοράρει 36 γκολ (36/17).

Εντός έδρας είναι πραγματικά εντυπωσιακή, έχοντας 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με 24-5 γκολ. Σε αυτά τα παιχνίδια μεταξύ άλλων έχει κερδίσει με 6-1 την Μπράιτον, 4-1 τη Γουέστ Χαμ και 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι. Εχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση, με τη Λίβερπουλ να ακολουθεί με 21-5. Οι Reds του Γιούργκεν Κλοπ έχουν επίσης 7/0/0 στο Ανφιλντ.

Εκτός έδρας η ομάδα του Ουνάι Εμερι έχει απολογισμό 3/2/3 σε οκτώ αναμετρήσεις, με 10/15 γκολ και 11 βαθμούς στο ενεργητικό της.

MVP ο Όλι Γουότκινς

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Αστον Βίλα έβγαλε από τα ταμεία της 31 εκατ. ευρώ και τα έδωσε στην Μπρέντφορντ για να αποκτήσει του Βρετανό επιθετικό, Όλι Γουότκινς. Μια μεταγραφή που αποδεικνύεται «χρυσάφι» για τη βρετανική ομάδα, με τον Γουότκινς φέτος να πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν, έχοντας 8 γκολ και 6 ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο 27χρονος έχει καταφέρει να εκτοξεύσει τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και πλέον κοστολογείται στα 53.2 εκατ. ευρώ, με πολλές ομάδες της Premier League, αλλά και μεγαθήρια από άλλες χώρες, να τον έχουν στη λίστα τους ενόψει του καλοκαιριού.

Εκτός από τον Όλι Γουότκινς, πολύ σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της Αστον Βίλα έχουν παίξει οι Μπέιλι και Ντάγκλας Λουίζ, με τον πρώτο να έχει 5 γκολ και 3 ασίστ και τον δεύτερο 5 γκολ και 3 ασίστ. Δύο κομβικοί παίκτες για τη λειτουργία της ομάδας του Έμερι.

Ντέρμπι με την Αρσεναλ

Η μεγάλη νίκη επί της Σίτι ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των παικτών της Αστον Βίλα, η οποία σήμερα υποδέχεται την πρωτοπόρο Αρσεναλ (19:30), για την 16η αγωνιστική. Μια σημαντική αναμέτρηση, στην οποία η ομάδα του Ουνάι Εμερι θα έχει την ευκαιρία εάν καταφέρει να νικήσει να μειώσει στη διαφορά στον πόντο από τους Κανονιέρηδες.

Οι Χωριάτες μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχουν κάνει στη φετινή Premier League έχουν θέσει ως στόχο μια θέση στην πρώτη 5άδα, που θα τους δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Εάν μάλιστα βγει μέχρι τέταρτη, θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ