Γράφοντας ιστορία στο Κύπελλο Αγγλίας – Το «θαύμα» της Μέιντστοουν στο Πόρτμαν Ρόουντ

Γράφοντας ιστορία στο Κύπελλο Αγγλίας – Το «θαύμα» της Μέιντστοουν στο Πόρτμαν Ρόουντ

Το «θαύμα» έγινε από την Μέιντστοουν, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ίπσουιτς με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του F.A. Cup, γράφοντας ιστορία.

Όταν η μπάλα έχει κέφια τότε οι ιστορίες που γράφονται στο γρασίδι του γηπέδου δεν έχουν προηγούμενο. Κι αν κάποιος βρίσκεται σε αναζήτηση εκπλήξεων που φαντάζουν εξωπραγματικές, τότε σίγουρα πρέπει να ψάξει στο Κύπελλο Αγγλίας.

Και για του λόγου το αληθές μια βόλτα από το Πόρτμαν Ρόουντ θα σας πείσει, καθώς σήμερα το απόγευμα έγινε το… έλα να δεις.

Διαβάστε επίσης: Τρεις νίκες και μια διακοπή «βάλσαμο»

Η Ίπσουϊτς, μια από τις πιο ιστορικές αγγλικές ομάδες, μπορεί να μην βιώνει μέρες δόξας όπως τη δεκαετία του 1980, ωστόσο στην αναμέτρηση με την Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Αγγλίας ήταν το απόλυτο φαβορί.

Και πως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, όταν η άσημη Μέιντστοουν αγωνίζεται στην έκτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ελπίζουμε να μην είχατε ποντάρει τα χρήματα σας στην Ίπσουϊτς (παίζει στην Τσάμπιονσιπ) ψάχνοντας ένα ματς που δεν «σπάει», γιατί τότε χάσατε τα λεφτάκια σας.

Το «θαύμα» έγινε από την Μέιντστοουν, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της αντιπάλου της με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του F.A. Cup, γράφοντας ιστορία.

Από το 1978 είχε να φτάσει ομάδα της National League (δηλαδή της έκτης κατηγορίας) στη φάση των «16» του Κυπέλλου στην Αγγλία.

Τότε ήταν η Blyth Spartans και τώρα έχουμε επανάληψη του… θαύματος από την Μέιντστοουν.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν μόλις δύο τελικές στην εστία της Ίπσουϊτς αλλά αποδείχθηκαν 100% αποτελεσματικοί.

Σκόραραν και στις δύο προσπάθειες που έκαναν και πήραν την τεράστια πρόκριση ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έφτασαν σχεδόν 40 τελικές στην εστία της Μέιντστοουν.

Πέτυχαν ένα γκολ το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να τους χαρίσει έστω την ισοπαλία.

Ο προπονητής της Μέιντστοουντ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Ελοκόμπι χαρακτήρισε φανταστικό το συναίσθημα μετά την επική πρόκριση της ομάδας του, ενώ ο Σαμ Κορν, που σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο παιχνίδι, επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Δε νομίζω ότι μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω αυτό που πετύχαμε». Τα λόγια πάντως δεν έχουν σημασία σε μια τέτοια έκπληξη, καθώς το τελικό σκορ τα λέει όλα.

Η σημερινή μέρα είναι δίχως άλλο ιστορική για την ομάδα του Κεντ και η πρόκριση επί της Ίπσουϊτς θα μνημονεύεται για πάντα από τους κατοίκους της πόλης, ενώ το πάρτι που θα γίνει απόψε δεν θα έχει προηγούμενο.

Προπονητής και παίκτες της Μέιντστοουν θα είναι οι «ήρωες» και στις παμπ της πόλης θα γίνει τρικούβερτο γλέντι για μια πρόκριση που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Κι όσο για τη συνέχεια; Τα όνειρα συνεχίζονται και ποιος ξέρει, ίσως ο επόμενος στόχος της ομάδας να είναι η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ