Πρόκριση για Λέστερ (3-0) και Μπράιτον (5-2), έκανε την έκπληξη η Μέιντστοουν κόντρα στην Ίπσουιτς (2-1)

Πρόκριση για Λέστερ (3-0) και Μπράιτον (5-2), έκανε την έκπληξη η Μέιντστοουν κόντρα στην Ίπσουιτς (2-1)

Η Μέιντστοουν της 6ης εθνικής κατηγορίας έκανε την μεγάλη έκπληξη και νίκησε με 2-1 την Ίπσουιτς, παίρνοντας την πρόκριση για την φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Πρόκριση για τις Λέστερ, Μπράιτον και Λούτον. Επαναληπτικός αγώνας για Λιντς και Πλίμουθ.

Η Μέιντστοοουν αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του φετινού FA Cup, με την ομάδα της 6ης εθνικής κατηγορίας να επικρατεί εκτός έδρας της Ίπσουιτς με 2-1 και να παίρνει την πρόκριση για την φάση των «16» του θεσμού. Η Μέιντστοουν, η οποία είναι μια ημι-επαγγελαμτική ομάδα, κατάφερε να πάρει τη νίκη έχοντας συνολικά 2 τελικές στην εστία, οι οποίες έγιναν γκολ, ενώ η αντίπαλό της είχε συνολικά 38 ευκαιρίες, με τις 13 από αυτές στον στόχο.

Διαβάστε επίσης: Ντέρμπι επιβεβαίωσης αλλά και αποδείξεων για τον ΠΑΟΚ (vid)

Ο Ρέινολντς άνοιξε το σκορ στο 43′ για την Μέιντστοουν, με τον Σαρμιέντο να ισοφαρίζει για την Ίπσουιτς στο 56′. Ο Κορνέ πέτυχε το «χρυσό» γκολ  την πρόκρισης 10 λεπτά αργότερα, με τους φιλοξενούμενους να γράφουν ιστορία, αφού πέρασαν για πρώτη φορά στον 5ο γύρο του Κυπέλλου μετά την σεζόν 1977/1978.

Η Μπράιτον είναι έτοιμη να επαναλάβει την περσινή της πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Γλάροι αν και δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο 19χρονος Φακούντο Μπουανανότε, πέτυχε ένα όμορφο γκολ με καταπληκτική προσποίηση και κεραυνό εκτός περιοχής για το 1-0 στο 14′, ενώ ο Πέδρο έκανε γκολ το πέναλτι που κέρδισε στο 29′ για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στο 44′ ως το 45+8′ πάντως οι Χάμερ και Οσούλα έφεραν το ματς στα ίσα και έδωσαν πνοή στη Σέφιλντ. Στο δεύτερο μέρος, ο Πέδρο έκανε το 3-2 ξανά από την άσπρη βούλα στο 52′ και ο ίδιος παίκτης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 67′. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με τελείωμα από δύσκολη γωνία ο Γουέλμπεκ.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πήρε και η Λούτον πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Έβερτον με 2-1, με το γκολ του Γούντροου στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Λέστερ μετά την προέλασή της στη φετινή Τσαμπιονσιπ, συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία και στο Κύπελλο Αγγλίας. Οι Αλεπούδες νίκησαν εύκολα την Μπέρμιγχαμ και επικράτησαν με 3-0 χάρις στα γκολ των Βάρντ, Αγκούν και Πράετ.

Σε επαναληπτικό αγώνα οδηγήθηκαν Λιντς και Πλίμουθ που έμειναν στο 1-1 στο «Έλαντ Ρόουντ». Ο Άντονι άνοιξε το σκορ για τα «παγώνια» στο 31′, με τον Ράντελ να ισοφαρίζει στο 73′.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 5ου γύρου του FA Cup:

Μπόρνμουθ-Σουόνσι 5-0

Μπρίστολ Σίτι-Νότιγχαμ Φόρεστ 0-0

Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Κόβεντρι 1-1

Τσέλσι-Άστον Βίλα 0-0

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Ίπσουιτς-Μέιντστοουν Γιουν. 1-2

Λέστερ-Μπέρμιγχαμ 3-0

Λιντς-Πλίμουθ 1-1

Έβερτον-Λούτον 1-2

Σέφιλντ Γιουν.-Μπράιτον 2-5

Φούλαμ-Νιούκαστλ 27/01

Γουέστ Μπρομ-Γουλβς 28/01

Γουότφορντ-Σαουθάμπτον 28/01

Λίβερπουλ-Νόριτς 28/01

Νιούπορτ Κάουντι-Μάντσεστερ Γ. 28/01

Μπλάκμπερν-Ρέξαμ 29/01

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ