Μια κούρσα για τρεις και το μεγάλο φαβορί – Για αυτό η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου

Μια κούρσα για τρεις και το μεγάλο φαβορί – Για αυτό η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου

Η Premier League γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη, η «μάχη» για τον τίτλο είναι πιο συναρπαστική από ποτέ και τα δεδομένα δείχνουν ότι θα είναι κούρσα για τρεις μέχρι και την τελευταία αγωνιστική

Η Premier League αποτελεί αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, είναι σίγουρα το πιο συναρπαστικό και ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνονται μεγάλες «μάχες» για το ποιος θα το κατακτήσει.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που κυριαρχεί εδώ και μερικά χρόνια, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της, όμως η φετινή κούρσα για τον πρωταθλητή δεν έχει προηγούμενο και είναι ακόμη καλύτερη από αυτές που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Μια όμορφη Κυριακή, το Αγρίνιο, ο Βόλος και το CAS…

Τις τελευταίες σεζόν το πρωτάθλημα ήταν παράσταση για δύο αφού Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έδιναν τη μάχη τους για την κατάκτηση, όμως πέρσι εμφανίστηκε ξανά και η Άρσεναλ, η οποία μέχρι ένα σημείο «χτύπησε» στα ίσα τους πολίτες, αν και στο τέλος εκείνοι χαμογέλασαν πανηγυρίζοντας ένα ιστορικό τρεμπλ.

Εκεί λοιπόν που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μάχη για δύο συνήθως, πλέον είναι μάχη για τρεις και βλέπουμε το καλύτερο πρωτάθλημα του 21ου αιώνα. Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ παλεύουν για ένα ιστορικό τίτλο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει 60 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι «πολίτες» με 59 και ο σύλλογος του βόρειου Λονδίνου με 58. Πιο πίσω είναι η εξαιρετική Άστον Βίλα με 52, αλλά δεν μοιάζει να έχει ελπίδες. Αυτή είναι η αλήθεια, αφού οι τρεις είναι μια ταχύτητα πάνω από τους υπόλοιπους.

Τα ματς που απομένουν για όλους είναι 12 και παρότι η Λίβερπουλ είναι στην πρώτη θέση, οι πολίτες μοιάζουν να είναι το φαβορί τόσο γιατί έχουν πάρει τα τρία τελευταία παρότι έχουν και πιο δύσκολο πρόγραμμα. Το πιο δύσκολο μοιάζει να το έχει η Άρσεναλ, όμως είναι αφηνιασμένη τον τελευταίο καιρό και μετά τη νίκη με 4-1 επί της Νιούκαστλ έφτασε τις 6 σερί νίκες με 25 γκολ ενεργητικό!

Τέλος, αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι τα ντέρμπι που έχουν και οι τρεις, με τη Λίβερπουλ να έχει τη Σίτι εντός και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός, ενώ έχει και ματς με Άστον Βίλα, Μπράιτον και Τότεναμ. Η Σίτι εκτός από τους κόκκινους, έχει και την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ και την Άστον Βίλα.

Πολύ δύσκολο είναι και για τους «κανονιέρηδες» το πρόγραμμα από εδώ και πέρα, αφού έχουν Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Τσέλσι, Άστον Βίλα, Μπράιτον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ:

Νότιγχαμ – Λίβερπουλ
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι
Έβερτον – Λίβερπουλ
Λίβερπουλ – Μπράιτον
Λίβερπουλ – Σέφιλντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ
Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας
Φούλαμ – Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ
Λίβερπουλ – Τότεναμ
Άστον Βίλα – Λίβερπουλ
Λίβερπουλ – Γουλβς

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι
Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι – Λούτον
Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι
Νότιγχαμ – Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς
Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ

Σέφιλντ – Άρσεναλ
Άρσεναλ – Μπρέντφροντ
Άρσεναλ – Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ
Άρσεναλ – Λούτον
Μπράιτον – Άρσεναλ
Άρσεναλ – Άστον Βίλα
Γουλβς – Άρσεναλ
Τότεναμ – Άρσεναλ
Άρσεναλ – Μπόρνμουθ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ
Άρσεναλ – Έβερτον

Η βαθμολογία της Premier League

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ