Το φως του Βιχάι «έσβησε», ωστόσο το όραμά του για τη Λέστερ συνεχίζει να υπάρχει

Το φως του Βιχάι «έσβησε», ωστόσο το όραμά του για τη Λέστερ συνεχίζει να υπάρχει

Ο άνθρωπος που μέσα σε 8 χρόνια άλλαξε μια ολόκληρη πόλη «έφυγε», ωστόσο το έργο που αφήνει πίσω του θα μνημονεύεται για πάντα

Το βράδυ του Σαββάτου το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη και προέδρου της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, συνετρίβη έξω από το «King Power Stadium» με τους 5 επιβαίνοντες του να σκοτώνονται ακαριαία.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο ίδιος ο Σριβανταναπράμπα, με τον θάνατο του να ανακοινώνεται τελικά μετά από αρκετές ώρες, βυθίζοντας στο πένθος την ποδοσφαιρική κοινότητα αλλά και την πόλη της κεντρικής Αγγλίας.

Ο Ταϊλανδός υπήρξε ένας οραματιστής του συλλόγου από την πρώτη ημέρα στο σύλλογο. Όταν το 2010 αγόραζε τη χρεωμένη μέχρι το λαιμό Λέστερ από τον Μίλαν Μάνταριτς έναντι 39 εκατ. λιρών, ελάχιστοι πίστευαν πως η ομάδα θα μπορούσε να ορθοποδήσει, πόσο μάλλον να πετύχει τον άθλο του 2016.

Τον Μάιο του 2014  οι «αλεπούδες» ανέβηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Περίπου έναν χρόνο νωρίτερα είχε αποπληρώσει τα χρέη της ομάδας ύψους 103 εκατ. λίρες, επενδύοντας παράλληλα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

«Στόχος μας είναι η είσοδος στην πεντάδα και η έξοδος στο Champions League» είχε πει τη χρονιά που η Λέστερ επενδύσει 100 εκατ. λίρες για τα μεγάλα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ, δεχόμενος τη χλεύη από το ευρύ κοινό.

Δύο χρονιές αργότερα όλος ο κόσμος υποκλινόταν στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα που είχε δει ποτέ η Αγγλία, με τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι να κατακτά θριαμβευτικά το πρωτάθλημα δύο στροφές πριν το φινάλε.

Η πρόοδος που έφερε στις «αλεπούδες» ήταν στοιχείο του χαρακτήρα του, καθώς το 2012 ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης του χάρισε το επίθετο «Σριβαταναπράμπα», το οποίο σημαίνει «φως της προόδου και της δόξας» (λόγω των επενδύσεων του και της συνεισφοράς του συνολικά στην Ταϊλάνδη).

Ποτέ δεν υπήρξε… σφιχτοχέρης, με τη δωρεάν μπύρα και ντόνατς να είναι τακτικό «φαινόμενο» στο «King Power Stadium». Ακόμα οι επιβραβεύσεις των ποδοσφαιριστών ήταν συχνές και μπορούσαν να ξεκινούν από γεύμα με όλη την ομάδα για πίτσα, μέχρι ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό. Μάλιστα το 2016 μετά την κατάκτηση της Premier League, κάθε παίκτης είδε να του δωρίζεται μια BMW αξίας 100 χιλ. λιρών, ως

Επί των ημερών του η Λέστερ βίωσε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, έχοντας έσοδα τα οποία δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο ονειροπόλος φίλαθλος της τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και το «φως» του Βιχάι έσβησε πρόωρα και άδικα, πλέον ο υιός του και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος, Αϊγιαουάτ θα τον διαδεχθεί στην προεδρία.

«Αφιερώνουμε χρόνο στους παίκτες, το προσωπικό και τον προπονητή. Προσπαθούμε να είμαστε σαν οικογένεια και να ακούμε κάθε παράπονο που υπάρχει από κάθε μέλος του σταφ. Είναι κάτι που υπάρχει στην κουλτούρα της Ταϊλάνδης» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το 2016, δείχνοντας πως το μέλλον του συλλόγου παρά την τραγική απώλεια του βρίσκεται σε κατάλληλα χέρια.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ