Λίβερπουλ, Σίτι και Τότεναμ κατέρριψαν ρεκόρ 33 χρόνων

Λίβερπουλ, Σίτι και Τότεναμ κατέρριψαν ρεκόρ 33 χρόνων

Οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ αποδίδουν σχεδόν τα μέγιστα αυτήν την χρονιά έχοντας μαζέψει ήδη 40+ πόντους στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, συμβάν που παρατηρείται για πρώτη φορά έπειτα από 33 έτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές και ενδιαφέρουσες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όσο και στον πάτο εκείνου.

Ωστόσο, αυτό που έχει εγκεντρίσει πιο πολύ τα βλέμματα είναι η κόντρα της Λίβερπουλ (48β.) με την Μάντσεστερ Σίτι (44β) για το ποια ομάδα θα αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Αγγλίας, ενώ στο κάδρο μπαίνει και η Τότεναμ, η οποία και αυτή έχει κάνει μια εντυπωσιακή πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (42β.). Μάλιστα, αυτές οι τρεις ομάδες με τις αποδόσεις του στο γήπεδο κατέρριψαν ένα ρεκόρ το οποίο κρατιόταν εδώ και 33 χρονιά!.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την επιβλητική νίκη των «σπιρουνιών» κόντρα στην Έβερτον στο Γκούντισον Πάρκ (6-2), υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ομάδες που την ημέρα των Χριστουγέννων έχουν παραπάνω από 40 πόντους συγκομιδή, συμβάν που έχει να πραγματοποιηθεί τελευταία φορά το μακρινό 1985.

Εκείνη την αγωνιστική σεζόν, ήταν 6 οι ομάδες που είχαν φτάσει στο 40+ στον βαθμολογικό πίνακα, αν και μέχρι τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς είχαν διεξαχθεί 22 αγωνιστικές κι όχι 18 όπως είναι φέτος.

Πιο αναλυτικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στην πρώτη θέση (49β.), δεύτερη ήταν η Λίβερπουλ (45β.), ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Γουέστ Χαμ (45β.). Τέταρτη ήταν η Τσέλσι (44β.), η Σέφιλντ Γουένσντεϊ τότε ήταν στο 5ο σκαλί (41β.) και η 6η της παρέας ήταν η Έβερτον (40β.).

Μάλιστα, αυτήν την χρονιά το πρωτάθλημα το κατέκτησε η Λίβερπουλ με την Γουέστ Χαμ να τερματίζει δεύτερη, αφήνοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τρίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ