Τιμωρία στην Τσέλσι από τη FIFA: Χωρίς μεταγραφές μέχρι το καλοκαίρι του 2020

Τιμωρία στην Τσέλσι από τη FIFA: Χωρίς μεταγραφές μέχρι το καλοκαίρι του 2020

Η FIFA ανακοίνωσε πως επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών στην Τσέλσι μέχρι το καλοκαίρι του 2020, λόγω παράνομης ενσωμάτωσης ανήλικων ποδοσφαιριστών στα τμήματα υποδομής της.

Σοκ στις τάξεις της Τσέλσι, καθώς η FIFA απαγόρευσε στο σύλλογο να είναι ενεργός στο μεταγραφικό παζάρι για δυο περιόδους. Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμώρησε τους Μπλε με απαγόρευση μεταγραφών ως το καλοκαίρι του 2020, λόγω παραβίασης των κανονισμών που αφορούν τις μεταγραφές παικτών κάτω των 18.

Όπως αναφέρεται , μάλιστα, οι Λονδρέζοι λειτούργησαν παράνομα σε 19 από τις 29 συνολικά περιπτώσεις απόκτησης ανήλικων ποδοσφαιριστών. Επιπροσθέτως, η FIFA χρέωσε με πρόστιμο 400.00 ευρώ την ομάδα για τις δράσεις της.

Ο κανόνας που… έκαψε την Τσέλσι, αναφέρει ότι παίκτες κάτω των 18 δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή σε ξένη χώρα, εκτός κι αν μεταναστεύσουν οι γονείς τους, για λόγους που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Εξαίρεση αποτελούν οι μεταγραφές παικτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον η ηλικία τους κυμαίνεται από 16 έως 18.

Πάντως, η υπεράσπιση των «μπλε» ισχυρίστηκε πως στις περισσότερες από τις 100 περιπτώσεις που εξέτασε η FIFA, οι ιθύνοντες του συλλόγου έβαζαν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές σε δοκιμές χωρίς να προβαίνουν στην απόκτησή τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ