Αγγλικός «εμφύλιος» για Ζακαρία

Αγγλικός «εμφύλιος» για Ζακαρία

Ο Ντένις Ζακαρία της Γκλάντμπαχ, έχει τραβήξει τα βλέμματα με τις επιδόσεις του, με αποτέλεσμα δύο ομάδες του Top 4 της Premier League.

Η Γερμανία είναι παραδοσιακός τροφοδότης των ευρωπαϊκών συλλόγων και ειδικά των αγγλικών. Πολλές από τις ομάδες της Premier League, με την οικονομική ευχέρεια που τους διακρίνει, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Bundesliga.

Αποκτούν όχι μόνο παίκτες από το σύστημα παραγωγής του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά και παίκτες που αποκτώνται από τις γερμανικές ομάδες και κάνουν το «μπαμ» στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Δύο ομάδες από το πάνω ράφι του αγγλικού ποδοσφαίρου που εκφράζουν έντονα την τάση αυτή που περιγράφηκε παραπάνω, είναι η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ.

Οι Λονδρέζοι, από την εποχή Βενγκέρ, ψάχνουν πρώτα «λαβράκια» και χρυσό στα… σκουπίδια άλλων παρά φτασμένους σούπερ σταρ. Ο Αλσατός μπορεί να έφυγε, αλλά η… συνήθεια αυτή έστω και εξασθενημένη παραμένει. Από τη γερμανική αγορά τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτηθεί παίκτες όπως ο κίπερ Μπερντ Λένο (Λεβερκούζεν), οι αμυντικοί Σεάντ Κολάσινατς (Σάλκε) και Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρτμουντ), ο εκ των αρχηγών, Γκρανίτ Τζάκα (Γκλάντμπαχ) και ο στράικερ Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Από κοντά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ. Από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της ο Κλοπ, έχουν παρελάσει άπειρα ονόματα από τη γερμανική αγορά, όπως ο Τίμο Βέρνερ της Λειψίας και οι Μπέντζαμιν Χέντρικς και Κάι Χάβερτζ της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Εκτός αυτών, έχουν αποκτηθεί κατά καιρούς και οι Ζοέλ Ματίπ (Σάλκε), Ναμπί Κεϊτά (Λειψία) και Ρομπέρτο Φιρμίνο (Χόφενχαϊμ).

Η κατάλογοι των δύο ομάδων με «γερμανικά» αποκτήματα ενδέχεται να μεγαλώσουν, αφού σύμφωνα με τελευταία ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Ντένις Ζακαρία βρίσκεται στα ραντάρ τους.

https://youtu.be/zkLYALao5q4

Πρόκειται για τον πανύψηλο (1.91μ.) αμυντικό χαφ της Γκλάντμπαχ. Ποδοσφαιρικό προϊόν της ελβετικής Σερβέτ, το 2015 μεταπήδησε στην Γιανγκ Μπόις έναντι 400.000 ευρώ, ενώ από το 2017 αγωνίζεται στην Bundesliga και τα Πουλάρια, έναντι 12 εκατ. ευρώ.

Ο 22χρονος με καταγωγή από το Κονγκό, μετράει ήδη 70 συμμετοχές στην Bundesliga (8 γκολ/4 ασίστ), ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο έχει φτάσει τις 151 συμμετοχές έχοντας 12 γκολ και 8 ασίστ, κερδίζοντας θέση στην Εθνική Ελβετίας με την οποία ‘έχει ήδη 24 συμμετοχές και 3 γκολ.

Αμφότερες οι ομάδες της Premier θέλουν να προσθέσουν δύναμη πυρός στο οπλοστάσιό τους και να δυναμώσουν τη μεσαία τους γραμμή και ο Ζακαρία φαίνεται μια ιδιαίτερα ελκυστική προοπτική. Η χρηματιστηριακή του αξία έχει ήδη εκτιναχθεί στα 28 εκατ. ευρώ και βάσει προσόντων όπως βλέπετε παραπάνω, δεν είναι καθόλου απίθανο την επόμενη χρονιά να φοράει… κόκκινα και να αγωνίζεται στην Αγγλία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ