Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο επόμενος Σερ Άλεξ δεν θα είναι προπονητής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο επόμενος Σερ Άλεξ δεν θα είναι προπονητής

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητούσε εσφαλμένα τον αντικαταστάτη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην αγορά των προπονητών.

Όσοι έχουν μελετήσει διεξοδικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξέρουν ότι το πραγματικό της πρόβλημα δεν είναι η αντικατάσταση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσουν στην άκρη του πάγκου… Ναι μεν αυτό φαίνεται, διότι πρόκειται για την βιτρίνα του Ολντ Τράφορντ, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σαφώς, ένας ικανός προπονητής είναι απαραίτητος. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη έχουν την σφραγίδα κορυφαίων τεχνικών, όπως η συμπολίτισσα Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Η Γιουβέντους προόδευσε με το έργο του Μάσιμο Αλέγκρι, ενώ η Ρεάλ στέφθηκε τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης με το… σημάδι του Ζινεντίν Ζιντάν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να βρει το αντίστοιχο πρόσωπο που θα την καθοδηγήσει ξανά στην ελίτ. Ωστόσο, ο προπονητής δεν είναι το μείζον, αλλά το έλασσον… Επειδή από το Ολντ Τράφορντ λείπει ο ιθύνων νους, αυτός ο οποίος θα χαράξει την πολιτική για την επαναφορά των «κόκκινων διαβόλων» στους τίτλους και στις διακρίσεις.

Τη θέση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κάλυψαν οι Ντέιβιντ Μόγιες, Λουίς Φαν Χάαλ και Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ επιστρατεύτηκαν οι παλιές δόξες Ράιαν Γκιγκς και τώρα ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Θεωρητικά, κάποιος εξ’ αυτών έπρεπε να παρουσιάσει έργο, αλλά δεν τα κατάφερε. Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι στην τεχνική ηγεσία, αλλά είναι ευρύτερο…

Η διοίκηση φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί και ουσιαστικά ψάχνει τον άνθρωπο που θα αναπληρώσει τον Σερ Άλεξ στο… εξωπροπονητικό του πακέτο. Διότι ο Σκωτσέζος δεν ήταν ένας απλός προπονητής, αλλά εκείνος ο οποίος κατεύθυνε τον προσανατολισμό στη Γιουνάιτεν σε όλα τα επίπεδα. Πρακτικά, η διοίκηση της Γιουνάιτεντ αναζητά έναν τεχνικό διευθυντή, ο οποίος θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με το ποδοσφαιρικό τμήμα και θα δώσει ταυτότητα στον Σύλλογο.

Είναι γεγονός, οι «κόκκινοι διάβολοι»  έχουν ανάγκη από τον επόμενο Σερ Άλεξ. Μόνο που μέχρι τώρα κοίταγαν στο λάθος επάγγελμα, στους προπονητές. Ο επόμενος Σερ Άλεξ δεν θα είναι σαν τον Σερ Άλεξ, αλλά θα έχει άλλη ειδικότητα…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ