Μουρίνιο-Λάμπαρντ: Η ιδιαίτερη μάχη των πάγκων

Μουρίνιο-Λάμπαρντ: Η ιδιαίτερη μάχη των πάγκων

Κάποτε ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Φρανκ Λάμπαρντ συντόνιζαν τις προσπάθειες τους για τη νίκη... Όμως αυτή την αγωνιστική δεν θα έχουν τον ίδιο στόχο...

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής για τον Φρανκ Λάμπαρντ… Υπό την καθοδήγηση του Πορτογάλου στην Τσέλσι, ο Άγγλος χαφ έζησε μερικά από τα πιο παραγωγικά χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του και πανηγύρισε τίτλους στην Αγγλία. Οι δυο τους νιώθουν αμοιβαία εκτίμηση και αναγνωρίζουν τη συμβολή του ενός στην επιτυχία του άλλου.

Ο Λάμπαρντ αγωνίστηκε σε 215 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο, σκοράροντας 70 γκολ και μοιράζοντας 60 ασίστ. Με Μουρίνιο στον πάγκο και με τον Λάμπαρντ στο χορτάρι, η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας τις σεζόν 2005-2005 και 2005-2006, κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας το 2007 και το Λιγκ Καπ το 2005 και το 2007, καθώς και το Σούπερ Καπ το 2005. Σε ατομικό επίπεδο, ο Λάμπαρντ αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της Premier League, κορυφαίος στην Αγγλία και δεύτερος καλύτερος στην κατάταξη της FIFA το 2005, ακολουθώντας τον εκπληκτικό εκείνη τη σεζόν Ροναλντίνιο.

Ωστόσο, η ζωή τα φέρνει έτσι ώστε να δοκιμαστούν και οι πιο δυνατές σχέσεις. Την Κυριακή η Τότεναμ θα υποδεχτεί την Τσέλσι σε ένα ματς που έχει βαθμολογικό, αλλά και προπονητικό ενδιαφέρον. Βαθμολογικό γιατί η Τσέλσι είναι τέταρτη με 29 βαθμούς και η Τότεναμ 26, με τις δύο ομάδες να ερίζουν για το τέταρτο «εισιτήριο» της Αγγλίας για το Champions League.

Προφανώς, το προπονητικό ενδιαφέρον σχετίζεται με τη μονομαχία του Μουρίνιο με τον Λάμπαρντ. Ο Μουρίνιο ψάχνει το come back στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Λάμπαρντ την καταξίωση. Ο στόχος του καθενός περνάει μέσα από αυτό το παιχνίδι και η μονομαχία τους αναμένεται συναρπαστική.

Πάντως, ναι μεν οι Μουρίνιο και Λάμπαρντ θα τεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά στην Premier League, αλλά ως προπονητές έχουν αναμετρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2018, ο Μουρίνιο υποδέχτηκε τον Λάμπαρντ στο Ολντ Τράφορντ για τον τέταρτο γύρο του Carabao Cup. Ο Πορτογάλος δούλευε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Άγγλος στη Ντέρμπι Κάουντι.

Τότε, ο… μαθητής απέκλεισε τον δάσκαλο, έστω και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Η κυριακάτικη αναμέτρηση δεν είναι νοκ-άουτ, εμπεριέχει και την ισοπαλία και μένει να φανεί η κατάληξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ