Άρσεναλ-Έβερτον 3-2 (vid)

Άρσεναλ-Έβερτον 3-2 (vid)

Η Άρσεναλ είχε να πετύχει από τις αρχές Αυγούστου δύο σερί νίκες στην Premier League και το κατάφερε τώρα. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με σκορ 3-2 της Έβερτον σε ένα ματς με πολύ σασπένς και πλησίασαν στους 4 βαθμούς από την 5η θέση!

Μεγάλη νίκη για την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν 3-2 της Έβερτον στο «Emirates Stadium» και να ανεβαίνουν στην 9η θέση της βαθμολογίας με 37 πόντους.

Η απόσταση των Λονδρέζων από την τετράδα του Champions League είναι στους 7 βαθμούς και διατηρούν τις ελπίδες τους.

Η Άρσεναλ παρατάχθηκε με 5 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πιο συγκεκριμένα, ο Μικέλ Αρτέτα επέλεξε διάταξη 4-2-3-1, με τον Λένο κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Μπεγερίν, Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν οι Θεμπάγιος και Τσάκα. Μπροστά τους ξεκίνησαν οι Πεπέ δεξιά, Ομπαμεγιάνγκ αριστερά και Οζίλ στον άξονα, ενώ ο Ενκετία ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Η Έβερτον αιφνιδίασε την αντίπαλο του Ολυμπιακού, μόλις στα πρώτα 50 δευτερόλεπτα, με την άμυνα της Άρσεναλ να αδρανεί και τον Κάλβερτ-Λιούιν να σκοράρει με κεφαλιά. 0-1 από το πρώτο λεπτό!

Στο 27′, ωστόσο, ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους! Ο Σακά έκανε υποδειγματική σέντρα ακριβείας στην περιοχή και ο Ενκετία ξεπετάχτηκε από πίσω και πλάσαρε εύστοχα από κοντά τον Πίκφορντ για το 1-1. Η Άρσεναλ έφτασε στην ολική ανατροπή, μόλις 6 λεπτά μετά την ισοφάριση!

O Nταβίντ Λουίς βρήκε υπέροχα τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με κάθετη πάσα. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Έβερτον, βγήκε τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ και με ωραίο πλασέ με το δεξί έκανε το 2-1!

Η Έβερτον όμως αντέδρασε, παρά την ψυχρολουσία που δέχθηκε και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Άρσεναλ, η μπάλα έφτασε στον Ριτσάρλισον και εκείνος με προβολή νίκησε τον Λένο και ισοφάρισε!

Με το πού άρχισε όμως το δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Πεπέ έβγαλε τη σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, νικώντας την άμυνα της Έβερτον και τον Πίκφορντ.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε, τέλος, μία συγκινητική στιγμή που έγινε στο 59′. Ο Αντρέ Γκόμες πέρασε στη θέση του Σνάιντερλεν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον σοκαριστικό του τραυματισμό με την Τότεναμ στις 3 Νοεμβρίου!

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λουίζ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κολάσινατς (18’ Σακά), Τζάκα, Θεμπάγιος (76’ Τορέιρα), Οζίλ (82’ Γκουεντουζί), Πεπέ, Ενκετιά, Ομπαμεγιάνγκ

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μπέινς, Χολγκέιτ, Μίνα, Σιντιμπέ, Σίγκουρντσον, Σνάιντερλεν (59’ Γκόμες), Ντελφ (82’ Κεν), Ιβόμπι (60’ Μπερνάρντ), Κάλβερτ Λιούιν, Ριτσάρλισον

Τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ