«Κόψτε λεφτά από τους πλούσιους ποδοσφαιριστές, όχι από τους υπαλλήλους των ομάδων»

«Κόψτε λεφτά από τους πλούσιους ποδοσφαιριστές, όχι από τους υπαλλήλους των ομάδων»

Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός Ντάρεν Μπεντ κάλεσε τους ακριβοπληρωμένους σταρ της Premier League να αναλογιστούν τις ηθικές ευθύνες τους.

Η Τότεναμ ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε τον έκτακτο νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και μείωσε κατά 20% τους μισθούς 550 εργαζόμενων στις διάφορες υπηρεσίες του club. Η κίνηση της διοίκησης των Σπερς προκάλεσε κατακραυγή, ειδικότερα επειδή πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η υψηλή αμοιβή του προέδρου Ντάνιελ Λίβι.

Επιπλέον, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Ντάρεν Μπεντ, άσκησε κριτική στους ποδοσφαιριστές επειδή δεν ανέλαβαν εκείνοι το κόστος. Ο Μπεντ εξήγησε ότι στη θέση τους, δεν θα άντεχε να αντικρίσει τους απλούς υπαλλήλους μετά τις περικοπές, ξέροντας πως αυτοί θα στερηθούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους. Ο 36χρονος Άγγλος μίλησε στην ιστοσελίδα Talksport.com:

«Εγώ πιστεύω ότι είναι αναγκαίο οι ποδοσφαιριστές να κάνουν την πρώτη κίνηση. Είτε μεμονωμένα, είτε συλλογικά, να πουν όλοι: ακούστε μας, αυτό είναι το σωστό και το ηθικό, περικόψτα πρώτα τις δικές μας αμοιβές. Δεν θα πάθουν τίποτα, οι ποδοσφαιριστές της Premier League είναι καλοπληρωμένοι. Νόμιζα ότι η γενιά μου αμειβόταν πλουσιοπάροχα, αλλά μερικές αποδοχές τώρα είναι αστρονομικές. Είναι τρομακτικό.

Εάν μιλάμε για περικοπές του 20%, δεν θα τους λείψεις, οπότε αυτό είναι το ηθικό να συμβεί. Εγώ δεν θα ένιωθα άνετα ξέροντας ότι χάνουν λεφτά οι εργαζόμενοι που παίρνουν ένα απλό μισθό. Τέτοιες μειώσεις θα χαλάσουν τις ζωές μερικών ανθρώπων, δεν τους φτάνουν, είναι ο βιοπορισμός τους. Για μένα, ως ποδοσφαιριστής, δεν θα ένιωθα άνετα στο ωραίο σπίτι μου, γνωρίζοντας ότι άλλοι άνθρωποι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Δεν θα μπορούσα το κάνω.

Όταν ανήκεις σε μία ομάδα, αποκτάς μία φιλική σχέση με τους εργαζόμενους στο κυλικείο, τους φύλακες, τους ρεσεψιονίστ, είμαστε όλοι μία ομάδα. Τους βλέπεις κάθε μέρας. Δένεσαι μαζί τους. Πως θα μπορείς να τους αντικρίσεις μετά από αυτό; Εγώ δεν θα μπορούσα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ