Η Νιούκαστλ πωλείται σε Άραβες με 450 εκατ. ευρώ

Η Νιούκαστλ πωλείται σε Άραβες με 450 εκατ. ευρώ

Ο ισχυρός άνδρας της Νιούκαστλ, Μάικλ Ασλεϊ έδωσε την οριστική καταφατική απάντηση στην πρόταση από Σαουδάραβες επιχειρηματίες για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του.

Η είδηση πρέπει να χαροποίησε τους φιλάθλους της Νιούκαστλ, καθώς αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οριστικοποιήθηκε η πώληση της ομάδας, αντί 450 εκατ. ευρώ, έπειτα από πολλά χρόνια αντιπαραθέσεων και διαμαχών με τον ιδιοκτήτη, Μάικ Άσλεϊ.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ ο Ασλεϊ έδωσε την οριστική καταφατική απάντηση στην πρόταση από Σαουδάραβες επιχειρηματίες για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του.

Ο αραβικός όμιλος θα αποκτήσει το 80% της ομάδας, με το υπόλοιπο 20% να μοιράζεται σε Αμάντα Στέιβλι και Ρούμπεν Μπράδερς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος όμιλος είχε ενδιαφερθεί αρχικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η οικογένεια Γκλέιζερ δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει.

Οι φίλοι της Νιούκαστλ είχαν νέο επεισόδιο με τον Ασλεϊ τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο Άγγλος επιχειρηματίας προσέφυγε στην κρατική βοήθεια για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του συλλόγου.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος, όπως προβλέπει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ οι «ανθρακωρύχοι» θα καλύψουν το υπόλοιπο των αποδοχών τους. Ο λογαριασμός δηλαδή από τον Ασλεϊ, που έχει προσωπική περιουσία πάνω από ένα δις λίρες (!), στον Βρετανό φορολογούμενο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ