Γκασπερίνι : «Πλέον όλοι παίζουν όπως η Αταλάντα»

Γκασπερίνι : «Πλέον όλοι παίζουν όπως η Αταλάντα»

Ο προπονητής της Αταλάντα αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του αλλά και στον όμιλο που έχει στο Champions League.

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την απίστευτη εξέλιξη της Αταλάντα. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο που σεζόν με τη σεζόν κάνει την διαφορά στην Ευρώπη. Μάλιστα, πιστώνεται την εμπιστοσύνη που έδειξε στους Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και Αμάντ Τραορέ, οι οποίοι έφεραν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του συλλόγου.

Ο έμπειρος κόουτς μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού και την φιλοσοφία που έχει περάσει στην ομάδα του Μπέργκαμο. Μάλιστα, τόνισε πως του αρέσει που βλέπει όλους τους μεγάλους συλλόγους της Ιταλίας να υιοθετούν το σύστημα και τον τρόπο που αγωνίζεται ο σύλλογός του. Τέλος, αναφέρθηκε και στον όμιλο του Champions League.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το ολλανδικό ποδόσφαιρο σίγουρα έχει επηρεάσει τον οπτική μου για το ποδόσφαιρο. Θα βρεθούμε απέναντι σε δύο γίγαντες του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει το Champions League αλλά στόχος μας δεν είναι απλά να εντυπωσιάσουμε αλλά να πάρουμε το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Το 2011 είχα βρεθεί κοντά στην Αταλάντα αλλά τελικά πήγα στην Ίντερ. Το να χρησιμοποιώ άμυνα με τρεις εθεωρείτο κάτι σαν αίρεση, τώρα όμως οι Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο και Ίντερ παίζουν όλες τους με τρεις πίσω.

Θεωρώ πως έτσι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσεις από την άμυνα και τα αποτελέσματα με δικαιώνουν. Οφείλω βέβαια να ευχαριστήσω τους παίκτες μου που ακολουθούν πιστά το σύστημα.

Για αρκετό καιρό ο κόσμος έλεγε ότι τρέχουμε περισσότερο από όλους, αλλά ήμασταν στη μέση αν βλέπατε τα νούμερα. Έχουμε και παίκτες με σπουδαία τεχνική, διαφορετικά δεν θα είχαμε βάλει 98 γκολ όπως κάναμε πέρυσι στην Serie A.

Στόχος μου είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι παίκτες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να κάνουμε προπόνηση με μπάλα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ