Όλες οι… κυρίες του Σωκράτη

Όλες οι… κυρίες του Σωκράτη

Περιζήτητος ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, με τους μνηστήρες να κάνουν... ουρά.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποτελεί παρελθόν από την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να ανακοινώνουν χθες (20/1) το… διαζύγιο των δυο πλευρών.

Μετά από 69 αναμετρήσεις, 6 γκολ και 2 ασίστ με τη φανέλα της Άρσεναλ, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είπε… αντίο στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, αναζητώντας πλέον την επόμενη ποδοσφαιρική του περιπέτεια. Μάλιστα, με τους «κανονιέρηδες», ο Sokratis κατέκτησε ένα Κύπελλο Αγγλίας.

Ωστόσο, όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν, με τον Παπασταθόπουλο να οδηγείται στην πόρτα της εξόδου, καθώς δε βρισκόταν στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού.

Ο 32χρονος στόπερ, που έχει μεγάλη εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης βρίσκεται και πάλι στην αγορά, με τους μνηστήρες να κάνουν… ουρά.

Άλλωστε, το βιογραφικό του είναι… βαρύ και οι ικανότητές του δεδομένες. Μην ξεχνάμε, πως ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έχει περάσει και από τη Μίλαν, ενώ ήταν η κολώνα της άμυνας της Μπορούσια Ντόρτμουντ για πέντε χρόνια.

Παπασταθόπουλος : «Ευχαριστώ Άρσεναλ» (pic) | to10.gr

Ισπανοί, Ιταλοί, Άγγλοι και… Έλληνες στο κόλπο

Καταρχάς, το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έπαιξε δυνατά και για δύο ελληνικές ομάδες. Για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, τόσο η Ένωση, όσο και οι «ερυθρόλευκοι» διέψευσαν τα όσα ακούγονταν. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν καταθέσει κάποια πρόταση στον Έλληνα αμυντικό. Θυμίζουμε, πως ο Ο Sokratis φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα την περίοδο 2005-2008. Παράλληλα και από την πλευρά του Ολυμπιακού, φρόντισαν να ξεδιαλύνουν το τοπίο αναφορικά με την υπόθεση.

Αν έρθει στην Ελλάδα ο Παπασταθόπουλος, προβάδισμα έχει η ΑΕΚ" - inAEK.com

Από εκεί και πέρα, το όνομα του 32χρονου αμυντικού συνεχίζει να παίζει δυνατά στα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Όπως ανέφερε ο έγκυρος Ιταλός ρεπόρτερ, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Παπασταθόπουλος προτάθηκε στην Λίβερπουλ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να εξετάζουν την πιθανότητα απόκτησής του. Άλλωστε, στους Reds βρίσκεται ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Σωκράτης στην Ντόρτμουντ. Παρόλα αυτά, στο στρατόπεδο της ομάδας δεν έχουν πάρει ακόμα την οριστική απόφαση για το αν χρειάζονται ενίσχυση στα στόπερ.

«Ο Παπασταθόπουλος προτάθηκε στην Λίβερπουλ αλλά δεν προχωράει...» (pic)

Επόμενος σύλλογος που… γυροφέρνει τον Σωκράτη είναι η Τζένοα. Οι Ιταλοί θέλουν να σμίξουν ξανά με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, με αποτέλεσμα να του ασκούν στενό… μαρκάρισμα. Η διοίκηση των Γενοβέζων έχει χτυπήσει την πόρτα του Καλαματιανού αμυντικού, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η απάντηση του «Πάπα» ήταν αρνητική. Ωστόσο, οι Ιταλοί δεν φαίνεται να παρατούν την υπόθεση και είναι αποφασισμένοι να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Φυσικά, η Τζένοα δεν είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Σωκράτη. Στο… κόλπο έχει μπει γερά και η Λάτσιο, με τους Ρωμαίους να επιθυμούν την ενίσχυσή τους στο κέντρο της άμυνας, λόγω προβλήματος με τον Λουίς Φελίπε.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello sport, το θέμα… κολλάει στις οικονομικές απαιτήσεις. Ο Παπασταθόπουλος φέρεται να ζητά κλειστό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και με απολαβές 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Εριξε… άκυρο στη Τζένοα ο Παπασταθόπουλος (pic) | Serie A | gazzetta.gr

Τέλος, η ομάδα που φαίνεται να βρίσκεται στην Pole position είναι η Ρεάλ Μπέτις. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, οι Ανδαλουσιανοί βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την πλευρά του Έλληνα ποδοσφαιριστή και δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε… γάμο. Η Μπέτις δείχνει να είναι το φαβορί στην κούρσα για τον Παπασταθόπουλο, με τον 32χρονο αμυντικό να δείχνει «ζεστός» στην προοπτική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Παπασταθόπουλος για Μαραντόνα : «RIP θρύλε. Ένα αληθινό ποδοσφαιρικό είδωλο» (pic) | to10.gr

Πολλοί οι μνηστήρες, μία η απόφαση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αναζητά το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του, με τις επιλογές που έχει στα χέρια του να είναι πολλές. Αναμφίβολα, όποια απόφαση και αν πάρει, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ