Έμπολι – Νάπολι 3-2: Αδιανόητο κάζο και αντίο πρωτάθλημα

Έμπολι – Νάπολι 3-2: Αδιανόητο κάζο και αντίο πρωτάθλημα

Απίστευτη «αυτοκτονία» για τη Νάπολι που μέχρι το 80' νικούσε με 2-0 στην έδρα της Έμπολι και κατάφερε να χάσει με 3-2 δεχόμενη τρία γκολ σε επτά λεπτά. Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες των «παρτενοπέι» για τον τίτλο πλέον.

Ανεπανάληπτο κάζο για τη Νάπολι. Μετά τις δύο σερί απώλειες στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», η ομάδα του Λουτσιάνο Σπατέλι φιλοξενήθηκε στην έδρα της Έμπολι και ήθελε μόνο νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για τον τίτλο. Μέχρι το 80ο λεπτό οι «παρτενοπέι» κρατούσαν το διπλό με προβάδισμα δύο γκολ, αλλά τότε ήρθε η κατάρρευση, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν τρία γκολ σε επτά λεπτά (3-2) και να τελειώνουν τα όνειρα της Νάπολι για πρωτάθλημα.

Στο -5 και με ματς παραπάνω από την πρωτοπόρο Ίντερ η Νάπολι που με τέσσερα ματς να της απομένουν μέχρι το τέλος, έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο. Από την άλλη, η Έμπολι που πέτυχε μία νίκη που θα θυμάται για χρόνια, «κλείδωσε» ουσιαστικά την παραμονή της αφού ξέφυγε με 12 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, η Νάπολι άνοιξε το σκορ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 45λέπτου. Ο Λοσάνο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μέρτενς τελείωσε τη φάση για το 0-1. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μάλιστα, η Νάπολι έκανε και το 0-2 με τον Ινσίνιε από ασίστ του Ανγκισά και φάνηκε να καθαρίζει το ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως ήρθε η κατάρρευση. Αρχικά, στο 80′ ο Χέντερσον μείωσε σε 1-2 και στο 83′ από τραγικό λάθος του Μέρετ, ο Πιναμόντι έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Το δράμα δεν τελείωσε εδώ για τη Νάπολι που στο 87′ δέχθηκε και τη χαριστική βολή όταν ο Μπαϊράμι σέντραρε από δεξιά και ο Πιναμόντι από κοντά έκανε και το 3-2 με προβολή.

Εμπολι: Βικάριο, Στοϊάνοβιτς, Παρίζι (61’ Κακάτσε), Βίτι, Λουπέρτο, Μπαντινέλι (61’ Χέντερσον), Ασλάνι (70’ Στούλατς), Ζουρκόβσκι, Βέρε (66’ Μπαϊράμι), Πιναμόντι, Κουτρόνε (66’ Ντι Φραντ΄σεσκο)

Νάπολι: Μερέτ, Τζανόλι (46’ Μαλκουί), Ρουί, Ζέσους, Ραχμάνι, Ανκγισά, Ρουίθ, Μέρτενς (77’ Πολιτάνο), Λοσάνο (68’ Ζιελίνσκι), Ινσίνιε (85’ Ουνάς), Οσιμέν

Βολεύτηκαν και οι δύο

Στο άλλο ματς, Μπολόνια και Ουντινέζε ήρθαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα χορταστικό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.Στο 6ο μόλις λεπτό ο Χίκεϊ με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 και στο 25′ ο Ουντότζι στον Ουντότζι ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο 46′ με γκολ του Σαξές και στο 59′ ήρθε το 2-2 με τον Σανσόνε να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ