Γιουβέντους: Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών, με στόχο να… κόψει τη φόρα στο Μιλάνο

Γιουβέντους: Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών, με στόχο να… κόψει τη φόρα στο Μιλάνο

Δύο χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά για τη Γιουβέντους που ετοιμάζει την αντεπίθεσή της. Ο Ντι Μαρία, ο Πογκμπά, οι φήμες και οι αλλαγές στο ρόστερ.

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά εννιά σερί πρωταθλήματα μετρούσε η Γιουβέντους από το 2012 μέχρι και το 2020. Τότε που οι ομάδες του Μιλάνου αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην κυριαρχία της και να βγουν ξανά στον αφρό. Πρώτη το έκανε η Ίντερ, για να ακολουθήσει η Μίλαν μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια ανομβρίας έκαστη.

Καλώς ή κακώς όμως η Γιούβε δεν είναι ούτε Ίντερ ούτε Μίλαν. Εντός Ιταλίας έχει μάθει να είναι το απόλυτο αφεντικό και να… καταβροχθίζει τα πρωταθλήματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δύο χρόνια μακριά από το Σκουντέτο είναι πάρα πολλά για την «Κυρία» που αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να αλλάξει πολλά και να κάνει τη δική της αντεπίθεση.

Διαβάστε επίσης: Ο Βράνιες σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να μπει σε reality – Ζήτησε χώρο στο καμαρίνι

Δεν θα είναι εύκολο, μιας και σε αυτά τα δύο χρόνια έγιναν πολλά λάθη και χάθηκε πολύτιμο έδαφος. Από την άλλη βέβαια δεν μπορεί να πει κανείς πως κάποια από τις δύο ομάδες του Μιλάνου τρομάζει κι έτσι δίνεται η δυνατότητα στη Γιουβέντους, που εκτός των άλλων φαίνεται πως έχει διάθεση να ρίξει και πολύ χρήμα, για δυναμικό come back.

Μία πρώτη ιδέα πήραν οι αντίπαλοί της από τα μέσα κιόλας της προηγούμενης σεζόν. Η σπουδαία μεταγραφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς έκανε πάταγο εντός κι εκτός Ιταλίας, αλλά δεν ήταν αρκετή για να της αλλάξει τη μοίρα. Κάτι που επιχειρείται να συμβεί αυτό το καλοκαίρι με δυνατές κινήσεις σε όλες τις γραμμές.

Ντι Μαρία και Πογκμπά για… ορεκτικό 

Η αρχή έγινε με την απόκτηση του Άνχελ Ντι Μαρία. Ο 34χρονος Αργεντινός με μία καριέρα όνειρο στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, πηγαίνει στο Τορίνο έχοντας πολύ μεγάλο κίνητρο. Εκτός από το Μουντιάλ του Κατάρ στο οποίο φυσικά και θέλει να δώσει το «παρών», στο τελευταίο του ίσως μεγάλο τουρνουά με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας, θέλει να αποδείξει πως δεν έχει περάσει ακόμη η μπογιά του. Η Γιούβε του δίνει αυτή την ευκαιρία, σε μία σχέση που φαίνεται πως μπορεί να εξελιχθεί σε win-win.

Μετά τον Ντι Μαρία σειρά θα πάρει ο Πολ Πογκμπά που επιστρέφει σε οικείο περιβάλλον. Το δρομολόγιο για τον Γάλλο άσο γνωστό. Το είχε κάνει πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια αφήνοντας και τότε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη Γιουβέντους, το κάνει και τώρα, μετά από μία εξαετή θητεία γεμάτη αμφισβήτηση στην Αγγλία. Η κλάση του δεν αμφισβητείται. Αν καταφέρει να αποδώσει αυτά που μπορεί, είναι ικανός να ανεβάσει μόνος του επίπεδο τη νέα… παλιά του ομάδα.

Εννοείται βέβαια πως οι μεταγραφές δεν σταματούν εδώ για τη Γιουβέντους. Με τον Ντε Λιχτ να είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου, η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι ψάχνεται για μία μεγάλη κίνηση και στην άμυνα. Το όνομα του Ουσμάν Κουλιμπαλί είναι στο τραπέζι και θεωρείται δεδομένο πως αν ο Ολλανδός πωληθεί, η Γιούβε θα «χτυπήσει» την πόρτα της Νάπολι. Ζορζίνιο και Πέρισιτς είναι δύο ακόμη περιπτώσεις που φαίνεται πως απασχολούν την ιταλική ομάδα, με το καλοκαίρι να αναμένεται «καυτό» μέχρι το φινάλε του.

Αποχωρήσεις με στόχο την αναβάθμιση 

Πέρα βέβαια από τις προσθήκες, υπήρξαν και αρκετές αποχωρήσεις. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αποχώρησε μετά από μία ολόκληρη ζωή στα ασπρόμαυρα και θα κολλήσει τα τελευταία του ένσημα στις ΗΠΑ, ο Πάουλο Ντιμπάλα έμεινε ελεύθερος, ενώ στις ηχηρές αποχωρήσεις μπαίνει και το όνομα του Αλβάρο Μοράτα που επέστρεψε στην Ατλέτικο. Τρία σημαντικά «αντίο», με την αίσθηση πάντως πως γενικότερα έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν και οι τρεις τους.

Το καλοκαίρι και η μεταγραφική περίοδος έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, όχι μόνο στη Γιουβέντους αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες. Αυτή τη στιγμή πάντως, η «Κυρία» δείχνει πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να γίνει και πάλι ευθέως ανταγωνιστική για τον τίτλο και να μην ικανοποιείται με το Κύπελλο ή την τετράδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ