Την Γιουβέντους δεν την ξεγράφεις ποτέ: Το απίθανο σερί της ομάδας του Αλέγκρι που την έβαλε ξανά στο κόλπο του τίτλου (vids)

Την Γιουβέντους δεν την ξεγράφεις ποτέ: Το απίθανο σερί της ομάδας του Αλέγκρι που την έβαλε ξανά στο κόλπο του τίτλου (vids)

Με «όπλο» την εξαιρετική της άμυνα η Γιουβέντους πραγματοποιεί επική αντεπίθεση στη Serie Α και δείχνει ικανή να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.

Ήταν η 8η του περασμένου Οκτώβρη όταν η Μίλαν επικρατούσε με 2-0 της Γιουβέντους στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» για την 9η αγωνιστική της Serie A και άφηνε την ομάδα του Μαξ Αλέγκρι πολύ πίσω στη βαθμολογία. Οι «μπιανκονέρι» πραγματοποιούσαν κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά από την κορυφή να «αγγίζει» ακόμα και διψήφια διαφορά και όλοι θεωρούσαν πως για ακόμη μία χρονιά (τρίτη σερί) η «Κυρία» θα έμενε από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Την Γιουβέντους όμως δεν πρέπει να την υποτιμάς. Ακόμα κι όταν δείχνει πως βρίσκεται στα σκοινιά. Και εκείνη την περίοδο ειδικά έτσι έδειχνε. Στο Champions League πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τελικά στο Europa League και τα σενάρια γύρω από το μέλλον του προπονητή της έδιναν κι έπαιρναν. Όλοι θεωρούσαν πως η απόλυσή του ήταν θέμα χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η απόφαση του Ντόρσεϊ είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό

Τελικά, ο Αλέγκρι δεν απολύθηκε και από εκείνο το βράδυ όπου ηττήθηκε στο Μιλάνο, κατάφερε να πετύχει ένα απίθανο σερί που έχει φέρει τη Γιουβέντους στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μέσα στο κόλπο του τίτλου. Με τη νίκη της επί της Ουντινέζε το Σάββατο, η Γιούβε μείωσε στους τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Νάπολι (παίζει απόψε στην έδρα της Σαμπντόρια) η οποία μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική πραγματοποιούσε σχεδόν αψεγάδιαστη πορεία στο πρωτάθλημα.

Είχε δύο σερί ισοπαλίες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και έκτοτε μετρούσε μόνο νίκες μέχρι και την προ ημερών ήττα της στο ντέρμπι με την Ίντερ. Δεν ήταν κι εύκολο να την ακολουθήσει δηλαδή κανείς με τέτοιο σερί. Παρ’ όλα αυτά, η Γιουβέντους κατάφερε να επανέλθει και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική της άμυνα.

Από την ήττα κόντρα στη Μίλαν, οι «μπιανκονέρι» μετρούν πλέον οκτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να έχουν δεχτεί ούτε γκολ. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως και οι άλλες τρεις νίκες τους (σύνολο έχει έντεκα) έχουν έρθει επίσης με μηδέν παθητικό. Όταν η Γιουβέντους δεν τρώει γκολ, κερδίζει με λίγα λόγια.

Όσο για την άμυνά της; Είναι η δεύτερη καλύτερη στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, έχοντας παραβιαστεί μόλις επτά φορές σε 17 ματς. Καλύτερη είναι μόνο της Μπαρτσελόνα η οποία έχει παθητικό έξι τερμάτων αλλά σε 15 παιχνίδια. Οι δύο αυτές ομάδες είναι και οι μόνες που έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής μονοψήφιο αριθμό γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ποιος μπορεί να ξεγράψει την Γιουβέντους; Κι ενώ την επόμενη αγωνιστική, η οποία είναι και η προτελευταία του πρώτου γύρου, έρχεται το απόλυτο ντέρμπι. Στις 13 του μηνός συγκεκριμένα, η Νάπολι θα υποδεχτεί στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» την ομάδα του Αλέγκρι και σε περίπτωση που η Γιούβε πάρει το διπλό, τότε θα βάλει για τα καλά «φωτιά» στη Serie A αφού καραδοκούν και οι Μίλαν και Ίντερ.

Οι οκτώ σερί νίκες της Γιουβέντους μετά την ήττα από τη Μίλαν:

Τορίνο – Γιουβέντους 0-1

Γιουβέντους – Έμπολι 4-0

Λέτσε – Γιουβέντους 0-1

Γιουβέντους – Ίντερ 2-0

Βερόνα – Γιουβέντους 0-1

Γιουβέντους – Λάτσιο 3-0

Κρεμονέζε – Γιουβέντους 0-1

Γιουβέντους – Ουντινέζε 1-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ