Ο «Καίσαρας» Τότι ψηφίζει… Εκλεκτό

Ο «Καίσαρας» Τότι ψηφίζει… Εκλεκτό

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον εμβληματικό Φραντσέσκο Τότι στον Ζοσέ Μουρίνιο, που τον έχει κερδίσει με τη δουλειά που κάνει στη Ρόμα εδώ και δύο χρόνια.

Ρόμα και Τότι είναι πλέον έννοιες ταυτόσημες. Ειδικά στην πρόσφατη ιστορία των τζιαλορόσι, όπου ο παλαίμαχος Ιταλός χαφ αγωνίστηκε για μια ζωή απορρίπτοντας τις… σειρήνες του εξωτερικού.

Ο λόγος του «Καίσαρα» έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για όλον τον οργανισμό των Ρωμαίων και κάθε του ατάκα μπορεί να επηρεάσει τάσεις και απόψεις. Ο Τότι λοιπόν, βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο όταν δίνοντας το παρόν στο τουρνουά Internazionali d’Italia που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Ρώμη, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Ζοσέ Μουρίνιο και τη δουλειά που κάνει για την ομάδα της Αιώνιας Πόλης.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Αλαφούζου: «Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα»

«Αν εξαρτιόταν από μένα, η απόφαση θα ήταν πολύ απλή. Πρέπει να μείνει. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Η απόφαση ανήκει εξ ολοκλήρου στην ομάδα και τον ίδιο. Υπάρχουν ακόμη 90 λεπτά ποδοσφαίρου να παιχτούν για να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τον τελικό».

Και η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός που είδε τις μετοχές του να πέφτουν αρκετά μετά από το μέτριο πέρασμά του από τη Γιουνάιτεντ και την αποτυχία του να επαναφέρει σε υψηλές πτήσεις την Τότεναμ, έχει βρει στη Ρώμη την… Ιθάκη του.

Από το καλοκαίρι του 2021 που ανέλαβε την ομάδα, έχει καταφέρει σταδιακά να αποβάλει την αφέλεια που την χαρακτήριζε παραδοσιακά και να την κάνει ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Πέρσι πήρε τον πρώτο σημαντικό ευρωπαϊκό τίτλο στην Ιστορία του συλλόγου κατακτώντας το Conference League και φέτος βρίσκεται μόλις 90′ μακριά όπως ανέφερε και ο Τότι από έναν δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό στην… πιο δύσκολη πίστα του Europa League.

Τελικό που αν τον κατακτήσει, θα καταφέρει κάτι ακόμα μεγαλύτερο, δίνοντας το δικαίωμα στη Ρόμα να αγωνιστεί στο Champions League μετά τη σεζόν 2018-2019. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου μπορεί να λήγει το καλοκαίρι του 2024, αλλά η δουλειά του έχει τραβήξει βλέμμα τα από ομάδες όπως η Παρί σεν Ζερμέν ενώ ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης τον είχε σε μια άκρη του μυαλού της στην περίπτωση που έφευγε ο Ανσελότι για τη Βραζιλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ