Ποινή αφαίρεσης βαθμών για τη Γιουβέντους, σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ποινή αφαίρεσης βαθμών για τη Γιουβέντους, σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τη Γιουβέντους που περιμένει να τελεσιδικήσει η απόφαση επιβολής ποινής για το σκάνδαλο «plusvalenze» που αναμένεται να της κοστίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προβλημάτων συνέχεια για τη Γιουβέντους που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μετά τον αποκλεισμό από το Europa League από τη Σεβίλλη, έρχεται και η επικείμενη αφαίρεση βαθμών από το αρμόδιο δικαστήριο που αν επικυρωθεί, θα της κοστίσει την ευρωπαϊκή της έξοδο την επόμενη σεζόν.

Αν και μέσα στη χρονιά οι βαθμοί που της είχαν αφαιρεθεί, επεστράφησαν στην ιταλική ομάδα έστω και προσωρινά, φαίνεται πως ο επίλογος ρου σκανδάλου «plusvalenze» θα έχει πικρή γεύση για την πάλαι ποτέ Μεγάλη Κυρία της Serie A.

Διαβάστε επίσης: Θα… κολλήσεις με τον νέο τρόπο κάλυψης των παιχνιδιών της Euroleague (vids)

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, η ακρόαση για τη Γιουβέντους είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (22/5) από το αρμόδιο δικαστήριο και η ποινή που θα της επιβληθεί αναμένεται να είναι μικρότερη από την αρχική εκτίμηση των 15 βαθμών, αλλά και πάλι θα είναι καταστροφική για τους μπιανκονέρι.

Και αυτό γιατί το -12 που αναμένεται να επιβληθεί στη Γιουβέντους, αφορά τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος και αυτό σημαίνει απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά, με τα πεπραγμένα της στο γήπεδο η ομάδα του ιταλικού Βορρά καταλαμβάνει την 2η θέση με 69 βαθμούς και παίρνει ένα από τα εισιτήρια του Champions League. Η ποινή της αφαίρεσης βαθμών για τα εξωγηπεδικά της κατορθώματα θα την ρίξουν στους 57 βαθμούς και την 7η θέση, αν επικυρωθεί.

Με δεδομένο πως υπάρχουν άλλα τρία ματς για τη Γιουβέντους, αυτό σημαίνει ότι χάνει κατά πάσα πιθανότητα την έξοδο στο Champions League (η 4η Μίλαν με 2 ματς να απομένουν βρίσκεται στο +7), με το εισιτήριο του Europa League να βρίσκεται 4 βαθμούς μακριά (Αταλάντα με 61 βαθμούς και 2 ματς να απομένουν), ενώ πιο εφικτή φαντάζει η έξοδο στο Conference League με την 7η Ρόμα να βρίσκεται στο +2 και τους 59 βαθμούς.

Όπως και να εξελιχθεί τελικά η υπόθεση αφαίρεσης βαθμών, η έξοδος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ίσως είναι εξ ορισμού… άπιαστο όνειρο τη φετινή σεζόν αλλά ακόμα και τη σεζόν 2024-2025, μετά και την εκπεφρασμένη πρόθεση της UEFA να αποκλείσει τη Γιουβέντους έτσι και αλλιώς από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ