Γιουβέντους: Εν αναμονή του αποκλεισμού από την Ευρώπη για τη νέα σεζόν

Γιουβέντους: Εν αναμονή του αποκλεισμού από την Ευρώπη για τη νέα σεζόν

Σύμφωνα με την «Corriere dello sport», η Γιουβέντους αναμένεται να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρει η «Corriere dello sport, η Γιουβέντους αναμένει στις αρχές της εβδομάδας την επίσημη απόφαση την UEFA σχετικά με το σκάνδαλο «Plusvalenza», η οποία θα την αφήσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τη νέα σεζόν.

Κάθε ενέργεια έχει κι ένα τίμημα και ήρθε η ώρα να πληρώσει το δικό της η «γηραία κυρία», καθώς βρίσκεται εν αναμονή της επίσημης απόφασης της UEFA που θα την θέσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τη σεζόν 2023/24.

Διαβάστε επίσης: Ποιά η στάση του Ολυμπιακού για Μίροτιτς και το «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού

Μετά το πόρισμα της ανεξάρτητης έρευνας, το οποίο εντόπισε τις παραβιάσεις στους ισολογισμούς των «Μπιανκονέρι», η Γιουβέντους δέχθηκε ισχυρές πιέσεις το προηγούμενο διάστημα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ώστε να λογοδοτήσει για τις παρατυπίες της στην UEFA. Οι παρατυπίες που είχαν εντοπιστεί, είχαν επηρεάσει επίσης και το συνολικό ποσό που κλήθηκε να πληρώσει ο Ιταλικός σύλλογος στην UEFA.

Η Γιουβέντους λοιπόν, αποφάσισε να μην προβάλλει περισσότερες αντιστάσεις και έφτασε σε συμφωνία με την UEFA υπό τον φόβο μεγαλύτερης ποινής. Έτσι θα αποδεχθεί, την ποινή ενός χρόνου δίχως να απευθυνθεί στο CAS, θυσιάζοντας την θέση της στο UEFA Conference league προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τη σεζόν 2024/25.

Τη θέση της Γιουβέντους θα πάρει πιθανότατα η Φιορεντίνα, εξέλιξη που θα φέρει τους «βιόλα» στο γκρουπ των αδυνάμων, προβιβάζοντας την Άστον Βίλα στο γκρουπ των ισχυρών, εκεί που θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ αν προκριθεί από τον 2ο και 3ο προκριματικό της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ