Εμπαπέ και Εθνική Γαλλίας στο πλευρό του Μενιάν (pics)

Εμπαπέ και Εθνική Γαλλίας στο πλευρό του Μενιάν (pics)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ και η Εθνική Γαλλίας στάθηκαν στο πλευρό του Μάικ Μενιάν, μετά από ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε κατα τη διάρκεια αγώνα της Μίλαν.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας «καταδίκασε κάθε πράξη ρατσισμού» και έδωσε «όλη τη στήριξή της» σήμερα (21/1) στον Μάικ Μενιάν, τον τερματοφύλακα των «Μπλε», μετά τις ρατσιστικές προσβολές των οποίων έπεσε θύμα χθες (20/1) κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρωταθλήματος της Ιταλίας μεταξύ Ουντινέζε-Μίλαν (2-3).

«Έχεις την πλήρη υποστήριξή μας Μάικ Μενιάν. Η FFF καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη ρατσισμού», έγραψε η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FFF) στον λογαριασμό X (πρώην Twitter) της εθνικής Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης: Ένας «box-to-box» μέσος στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού (pic, vid)

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν Μαίκ Μενιάν, κατήγγειλε κραυγές μαϊμού και ρατσιστικές προσβολές από οπαδούς της Ουντινέζε. Αφού ειδοποίησε τον διαιτητή του αγώνα, αυτός και οι συμπαίκτες του επέστρεψαν στα αποδυτήρια, πριν συνεχίσουν τον αγώνα πέντε λεπτά αργότερα.

«Είσαι πολύ μακριά από το να είσαι μόνος Μάικ Μενιάν. Είμαστε όλοι μαζί σου», έγραψε επίσης ο Κιλιάν Μπαπέ, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και αρχηγός της γαλλικής ομάδας, στο X. «Πάντα τα ίδια προβλήματα και ακόμα ΔΕΝ υπάρχει λύση. Φτάνει πια!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο καταδίκασε επίσης τις προσβολές κατά του Μενιάν και ζήτησε την απαγόρευση όλων αυτών από όλα τα γήπεδα, καθώς και την επιβολή κυρώσεων για συλλόγους των οποίων οι οπαδοί διαπράττουν αυτές τις πράξεις, ενώ συνέβησαν παρόμοια περιστατικά στην Αγγλία το Σάββατο.

Από την άφιξή του στην Ιταλία, ο Μενιάν έχει ήδη πέσει θύμα ρατσισμού, τον Σεπτέμβριο του 2021 που προσέβαλε ένας οπαδός της Γιουβέντους.

Παρά τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης και τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από τη μάστιγα του ρατσισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ