Η Ουντινέζε θα τιμωρήσει τους οπαδούς για την ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν

Η Ουντινέζε θα τιμωρήσει τους οπαδούς για την ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν

Η Ουντινέζε θα πάρει δραστικά μέτρα προκειμένου να τιμωρήσει τους οπαδούς της που ευθύνονται για την ρατσιστική επίθεση στον τερματοφύλακα της Μίλαν, Μάικ Μενιάν.

Η Μίλαν πέρασε από το «Φρίουλι» το βράδυ του Σαββάτου επικρατώντας με 3-2 της Ουντινέζε για την 21η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Ωστόσο, το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού η αναμέτρηση στιγματίστηκε από την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, από οπαδούς των γηπεδούχων.

Διαβάστε επίσης: Χαμένη ευκαιρία, αλλά και μάθημα για τον Τσιτσιπά (vids)

Οι Φριουλάνι είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν αυστηρά τους δράστες και γι’ αυτό τον λόγο θα πάρουν δραστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Ουντινέζε, Φράνκο Κολαβίνο. Η ομάδα του Ούντινε θα είναι αυστηρή σε τέτοια φαινόμενα και θα αποκλείσει ισόβια τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης, αφού πρώτα αυτοί εντοπιστούν από τις αστυνομικές αρχές. Η αστυνομική κύρωση, γνωστή στην Ιταλία ως Daspo (απαγόρευση πρόσβασης σε αθλητικές εκδηλώσεις), θα μπορούσε να είναι προσωρινή, ωστόσο η Ουντινέζε αποφάσισε ότι οι πράξεις αυτές θα έχουν απεριόριστες συνέπειες για τους δράστες ανεξάρτητα από την τιμωρία από τις αρχές.

«Ένα Daspo έχει περιορισμένη διάρκεια, αλλά ο σύλλογος μπορεί να αποφασίσει να αποκλείσει έναν οπαδό από ένα γήπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα εργαστούμε για να τον αποκλείσουμε από το γήπεδο για μια ζωή. Η Ουντινέζε είναι αποφασισμένη να πάει να εντοπίσει τους υπεύθυνους για αυτές τις χειρονομίες και το έπραξε αμέσως γιατί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ενεργοποιήσαμε όλες τις αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, για να ενεργοποιήσουν τους υπεύθυνους» δήλωσε ο Κολαβίνο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Rai Minuto 90».

Με την σειρά του ο δήμαρχος του Ούντινε, Αλμπέρτο Φελίτσε Ντε Τόνι, πρότεινε ο Μενιάν να γίνει επίτιμος πολίτης, σε μια συμβολική κίνηση, θέλοντας να δείξει ότι η πόλη του δεν σχετίζεται με τέτοιου είδους περιστατικά.

«Το Ούντινε δεν είναι μια ρατσιστική πόλη και έχει μακρά ιστορία καλωσορίσματος, αλληλεγγύης και σεβασμού. Και γι’ αυτό προσκάλεσα προσωπικά τον Μενιάν να έρθει στο Ούντινε για να συμμετάσχουμε μαζί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στους νεότερους. Με την ευκαιρία αυτή, θα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη της πόλης μας. Οι αξίες μας δεν μπορούν να παραβιασθούν από λίγους ανθρώπους που έχουν τυφλωθεί από τον ρατσισμό», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντε Τόνι σε ανάρτησή του στο instagram.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ