Ο «βασιλιάς» Τσίρο τα έχει… διακόσια

Ο «βασιλιάς» Τσίρο τα έχει… διακόσια

Ο αγώνας με την Κάλιαρι ήταν ιδιαίτερα σημαντικός και για τον σέντερ φορ της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος σκόραρε και έγραψε ιστορία.

Η Λάτσιο πέρασε νικηφόρα από τη Σαρδηνία, επικρατώντας της Κάλιαρι με 3-1 και η νίκη αυτή ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για τους πρωτευουσιάνους.

Οι «αετοί» της Ρώμης θέλουν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου και οι τρεις βαθμοί που πήραν σήμερα κόντρα στους νησιώτες, θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια των «λατσιάλι».

Διαβάστε επίσης: Τα 180 λεπτά του Κάρμο και ο… Γκιγιέρμε του 2024 (pic, vid)

Ο αγώνας με την Κάλιαρι ήταν ιδιαίτερα σημαντικός και για τον σέντερ φορ της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος σκόραρε και έγραψε ιστορία.

Ο διεθνής φορ των «λατσιάλι» έφτασε τα 200 γκολ στη Serie A και βάζει «πλώρη» για τα 250. Σε ηλικία 33 ετών δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και βοηθά σημαντικά τους «αετούς» της Ρώμης.

Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ιμόμπιλε έχει πετύχει αυτά τα 200 γκολ σε 321 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου και μόλις δύο παίκτες έχουν φτάσει τον ίδιο αριθμό γκολ σε λιγότερα παιχνίδια.

Ο πρώτος ήταν ο Γκούναρ Νόρνταλ, ο επιθετικός που αναγέννησε την Μίλαν πριν πολλές δεκαετίες και ο οποίος είχε φτάσει τα 200 γκολ στην πρώτη κατηγορία σε 238 παιχνίδια.

Ο άλλος ήταν ο Τζουζέπε Μεάτσα, ο οποίος είχε σκοράρει 200 φορές μετά από 296 αναμετρήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η επίδοση του Ιμόμπιλε, με τον Ιταλό φορ να μπαίνει φυσικά στη λίστα με τους κορυφαίους γκολτζήδες στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο 33χρονος στράικερ έχει παίξει 258 παιχνίδια με τη φανέλα της Λάτσιο στη Serie A (168 γκολ), 47 ματς με την Τορίνο (27 γκολ), 33 με την Τζένοα (5 γκολ) και τρία με την Γιουβέντους.

Η μοναδική ομάδα δηλαδή με την οποία δεν έχει σκοράρει στην μεγάλη κατηγορία ο Ιμόμπιλε, είναι η Γιούβε, αλλά θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι είχε μόλις τρεις συμμετοχές στη «βέκια σινιόρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ