Μόιζε Κιν: Ο Μωυσής του 21ου αιώνα…

Μόιζε Κιν: Ο Μωυσής του 21ου αιώνα…

Το όνομα που κληρονόμησε μικρός και εκφράζει τη θαυματουργή του φύση, τα ρεκόρ που συνεχίζει να σπάει με αμείωτους ρυθμούς και η ίδια του η ύπαρξη που αψηφεί τους νόμους της ιατρικής. Ο Μόιζε Κιν αποτελεί τον οδοιπόρο που δείχνει το δρόμο στη νέα γενιά και to10.gr σας παρουσιάζει τον 19χρονο που γεννήθηκε για να τα κάνει όλα... πρώτος.

«Η γέννηση του ήταν ένα θαύμα. Οι γιατροί μου είχαν πει πως δεν μπορούσα να κάνω άλλο παιδί, έκλαιγα και προσευχόμουν. Μια νύχτα ονειρεύτηκα τον Μωυσή. Εκείνος ήταν που με βοήθησε και μετά από τέσσερις μήνες ήμουν ξανά έγκυος». Η μητέρα του Μοίζε Κιν εξιστορούσε στην Gazzetta Dello Sport τη γέννηση ενός παιδιού που κανονικά δεν έπρεπε ποτέ να είχε να δει με τα μάτια του τον δικό μας κόσμο. Ήταν ένα θαύμα που πήρε σάρκα και οστά μέσα από ένα βρέφος που πριν καλά καλά κλείσει τα 19 έτη θα έγραφε ιστορία στα ιταλικά γήπεδα. Και να σκεφτεί κανείς πως η ίδια του ύπαρξη κρεμόταν από μια κλωστή. Από ένα γεγονός που αψήφισε την ιατρική. Ήταν η κληρονομιά του να είναι ξεχωριστός κάτι που αποδεικνύει και μέσα στο γήπεδο.

Αυτές τις ημέρες το όνομά του περικλείει τα αθλητικά media για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούγονταν προς το πρόσωπό του δεν τον έκαναν να σπάσει. Αντιθέτως του έδωσαν την ώθηση, ώστε να πεισμώσει, να σκοράρει και να πανηγυρίσει μπροστά στους ανθρώπους που τον αποκαλούσαν μαϊμού. Δεν τον ένοιαζε. Ξέρει τι είχε πετύχει. Η Γιουβέντους πλέον προηγούνταν με 2-0 κόντρα στην Κάλιαρι και το όνομα του Μοίζε Κιν γραφόταν για τέταρτη φορά στον πίνακα των σκόρερ μέσα σε μόλις έξι παιχνίδια στη φετινή σεζόν.

Ο Μωυσής, όπως τον αποκαλούσε μικρό η μητέρα του είχε δώσει την δική του απάντηση, τη δική του σφραγίδα. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά. Το όνομα του νεαρού Ιταλού με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε κάνει την εμφάνισή του στις ιταλικές εφημερίδες πριν από δυο χρόνια, όταν ο τότε 17χρονος έκανε το πρώτο του βήμα στη Serie A.  Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γιουβέντους συνέβη στις 19 Νοεμβρίου του 2016 κόντρα στην Πεσκάρα, με τον Κιν να γίνεται ο πρώτος… millenial που αγωνίζεται σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Η αρχή ήταν πολλά υποσχόμενη, όμως πολλά ταλέντα έχουν καεί, «πνιγμένοι» στο απύθμενο ταλέντο τους αλλά και τον προβληματικό τους χαρακτήρα. Ο Κιν, όμως ήταν διαφορετικός. Ο μικρός Μωυσής συνέχισε να δείχνει το δρόμο προς του συνομηλίκους του, ανοίγοντας διάπλατα τη θάλασσα των προβλημάτων, των εμποδίων, των αμφισβητήσεων και βλέποντας καθαρά την άλλη μεριά του ωκεανού. Εκεί όπου δέσποζε ο απόλυτος στόχος. Η καθιέρωση. Τόσο στο βασικό σχήμα των «μπιανονέρι», όσο και στη συνείδηση των οπαδών.

Ήταν η 38η και τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2017-2018, όταν ο κόσμος άκουσε ηχηρά το όνομα του Ιταλού. Κόντρα στη Μπολόνια, ο Κιν σκοράρει και πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ στη μεγάλη κατηγορία. Και πάλι ο πρώτος που σημειώνει τέρμα σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, όντας γεννημένος στον 21ο αιώνα. Ακόμη, όμως, δεν ήταν αρκετό. Ήταν απλά η αρχή και η προειδοποίηση για όσα θα έπονταν.

Το Νοέμβριο του 2018 κάνει το ντεμπούτο του με τους «Ατζούρι». Η Εθνική Ιταλίας καλωσορίζει στη νεανική της ομάδα άλλο ένα ταλέντο, με τον Μόιζε μάλιστα να γίνεται ο πρώτος που γεννήθηκε τη δεκαετία του 2000 και αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος. Η σημαντικότερη στιγμή, όμως, ήρθε στο ματς με τη Φινλανδία, όταν έγινε ο νεότερος σκόρερ ever της Σκουάντρα Ατζούρα. Το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας και κανένας δεν μπορούσε πλέον να του το αφαιρέσει.

Τη φετινή περίοδο, έχει καταφέρει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Συνυφασμένος με ρεκόρ και πάντα αφοσιωμένος στα όνειρά του, ο 19χρονος συνεχίσει να τραβάει τα βλέμματα και να χαράζει το δρόμο των συνομηλίκων του. Σαν ένας άλλος Μωυσής, όπως τον είχε ονομάσει προφητικά η μητέρα του. Η πορεία του είναι μόνο ανοδική, καθώς παραμένουν ακόμα αρκετά ρεκόρ που περιμένουν με προσμονή να γίνουν δικά του.

Το κύριο ερώτημα όμως είναι αν κάποια στιγμή, οι διακρίσεις και τα ρεκόρ θα σταματήσουν να τον συνοδεύουν. Η δική του απάντηση; Ένα μεγαλεπήβολο «όχι». Άλλωστε, δεν έχει συνηθίσει τους περιορισμούς. Τα βιβλία της ιστορίας τον περιμένουν. Ο μικρός Μωυσής έχει ξεκινήσει από νωρίς να δημιουργεί το δικό του κεφάλαιο, τη δική του ιστορία. Ή όπως προτάσσει καλύτερα και η θαυματουργή του φύση, τη δική του Βίβλο…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ