Η ΚΕΔ μαθαίνει το VAR στους διαιτητές της SL2 – Οι της SL1 πότε θα το μάθουν;

Η ΚΕΔ μαθαίνει το VAR στους διαιτητές της SL2 – Οι της SL1 πότε θα το μάθουν;

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έχει σεμινάριο για το VAR με τους ρέφερι της Superleague 2, την ώρα που στην πρώτη κατηγορία ακόμη... ψάχνονται

H Superleague 2 δεν έχει προς το παρόν VAR, σε σχέση με την πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως η ΚΕΔ πρόκειται να κάνει σεμινάριο στους διαιτητές της. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το σεμινάριο θα λάβει χώρα το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου στην Αθήνα, με σκοπό οι ρέφερι της δεύτερης κατηγορίας να μάθουν το VAR, την ώρα που δεν έχουν μάθει την τεχνολογία καλά καλά στη Superleague.

Ο σκοπός της ΚΕΔ είναι να περάσει την τεχνογνωσία του VAR σε ρέφερι της Superleague 2, αντί να προσπαθήσει να εξοικειωθούν ακόμη περισσότερο στη Superleague, όπου γίνονται πάρα πολλά λάθη σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Πιθανόν η κίνηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να αποσκοπεί και στο μέλλον, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακατατάξεις στους πίνακες των διαιτητών στο τέλος της σεζόν.

Στο πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου, αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης-Πιστοποίησης VAR οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα σε θεωρητικό επίπεδο (12/1/2022) να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του VAR και του λοιπού Τεχνολογικού Εξοπλισμού και σε πρακτικό επίπεδο (13-14/1/2022) να εξασκηθούν on-Line, σε αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου με τη συμμετοχή ομάδων ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Αθηνών και της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ