Χρήστος Γιούσης: Ο MVP της ΑΕΚ Β’ «φωνάζει» για μία ευκαιρία (vids)

Χρήστος Γιούσης: Ο MVP της ΑΕΚ Β’ «φωνάζει» για μία ευκαιρία (vids)

Ο Χρήστος Γιούσης αποτελεί το μεγάλο κέρδος στην παρθενική σεζόν της ΑΕΚ Β' και δείχνει έτοιμος για μία πραγματική ευκαιρία στην πρώτη ομάδα.

Στο ξεκίνημα της Super League 2 και του πρότζεκτ των Β’ ομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λίγοι θα περίμεναν την πορεία που πραγματοποιεί η δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ. Η ομάδα που χτίστηκε από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Νίκου Παναγιωτάρα, αποτελεί ίσως την ευχάριστη έκπληξη στο πρωτάθλημα, αφού εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεται στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, αποδίδει και πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Αποτέλεσμα πολλής και καλής δουλειάς από όλο το προπονητικό τιμ, που έχει καταφέρει να αναδείξει και κάποιους πρωταγωνιστές οι οποίοι κάνουν ντόρο στη Super League 2 και… κλείνουν το μάτι και για κάτι περισσότερο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Χρήστου Γιούση που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του αφού με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Επισκοπή, έφτασε τα 16 στο πρωτάθλημα με 4 ασίστ σε 26 συμμετοχές. Μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ στον Νότιο όμιλο (μαζί με τους Λουκίνα και Μπαίροβιτς) και τρίτος συνολικά στους δύο ομίλους, αν και δεν είναι καθαρός φορ.

Το εκκωφαντικό ντεμπούτο, οι δανεισμοί και η ΑΕΚ Β’

Ο Γιούσης είναι προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ και είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του όταν στις 11 Νοέμβρη του 2017 και σε ηλικία 18 ετών, έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ένωσης σε ένα ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα. Ο Μανόλο Χιμένεθ του έδωσε φανέλα βασικού και ο μικρός πήρε την ευκαιρία από τα μαλλιά, σκοράροντας δύο γκολ στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 3-2. Όπως είναι λογικό, όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω του.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Εκείνη τη σεζόν η ΑΕΚ χτυπούσε το πρωτάθλημα κι έπαιζε στα κόκκινα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες. Στα επόμενα τρία χρόνια όπου δόθηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στον Πλατανιά (6 συμ.) και για μία σεζόν στην Παναχαϊκή (27 συμ, 4 γκολ, 2 ασίστ), κατέγραψε 8 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, έχοντας σκοράρει και δύο φορές. Φέτος έχει μόλις μία συμμετοχή, για 23 λεπτά στην εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ με τον Βόλο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιούσης βρέθηκε για ακόμη μία φορά κοντά σε έναν δανεισμό. Ο νεαρός άσος ταξίδεψε στην Ολλανδία για να δοκιμαστεί στη Μάαστριχτ, η οποία όμως δεν κατέθεσε πρόταση στην ΑΕΚ και ο ποδοσφαιριστής έμεινε τελικά στην Ένωση κι εντάχθηκε στη νεοσύστατη ΑΕΚ Β’. Το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους» ολοκληρώνεται το 2023 και το προσεχές καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του.

Ο ίδιος «φωνάζει» για μία κανονική ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Το κλίμα και η κατάσταση της ΑΕΚ δεν ευνοούν τέτοιου είδους εγχειρήματα αφού ειδικά τη νέα σεζόν και με το νέο γήπεδο, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Εκείνος πάντως τη δουλειά του την κάνει και έχει κάθε λόγο να ελπίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ