Χρήστος Λιάτσος: Το «διαμαντάκι» του Θρύλου που τρελαίνει τη Superleague 2 (vids, pics)

Χρήστος Λιάτσος: Το «διαμαντάκι» του Θρύλου που τρελαίνει τη Superleague 2 (vids, pics)

Το show κόντρα στην ΑΕΚ Β', η Μίλαν και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Superleague 2. O Xρήστος Λιάτσος δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 14 ημερών έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έγραψε ιστορία, όντας ο 3ος νεότερος στην ιστορία του Πειραικού συλλόγου και 1ος στην εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη!

Λίγα χρόνια αργότερα οι εμφανίσεις του αποτελούν αντικείμενο συζήτησης για τους πάντες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ο λόγος για τον Χρήστο Λιάτσο, ο οποίος αποτελεί το «διαμαντάκι» των ερυθρόλευκων στη Superleague 2.

Διαβάστε επίσης: O MVP, ο «πύργος», ο παράγοντας «Χ» και ο… Μπέικον (vids)

Το show κόντρα στην ΑΕΚ  Β’, το ενδιαφέρον της Μίλαν και η κοινή ερυθρόλευκη πορεία του με τον Κίτσο.

Τo10.gr ξετυλίγει το κουβάρι του υπερταλαντούχου μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού ο οποίος κάνει… θόρυβο με τον δικό του τρόπο.

Η μοναδική παράσταση κόντρα στην ΑΕΚ Β’ 

Το ημερόλογιο έγραφε 13 Ιανουαρίου του 2023. Η ΑΕΚ Β’ υποδεχόταν την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Superleague 2. Η «Ένωση» κατάφερε να προηγηθεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χριστόπουλου, ωστόσο στην συνέχεια αποφάσισε να αναλάβει δράση ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός δεν πέτυχε απλά τα δύο γκολ της ανατροπής αλλά αμφότερα ήταν σπάνιας… ομορφιάς με τον τρόπο που τα έβαλε.

Τόσο στην απευθείας εκτέλεση φάουλ, όσο και στο πλασέ έξω από την περιοχή, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής επαλήθευσε τα εξαιρετικά λόγια που ακούγονται γύρω από το όνομά του και φώναξε… παρών για τις επιλογές της πρώτης ομάδας.

Στο στόχαστρο της Μίλαν 

Από την πρώτη στιγμή που ο Λιάτσος μεταπήδησε από τις ακαδημίες της Βάρης παρέα με τον Κίτσο στο Ρέντη, το ταλέντο του ξεχώρισε. Τα χρόνια πέρασαν και αμφότεροι βρέθηκαν στην Κ17 του συλλόγου, όπου η ομάδα εκείνη της σεζόν έφτασε μέχρι το Final-4 του Αγρινίου.

Εκεί βρέθηκαν και οι ιθύνοντες της Μίλαν, οι οποίοι είχαν κυκλώσει το όνομα του νεαρού άσου των ερυθρόλευκων. Ο Λιάτσος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκείνη την περιόδο των αγώνων, με τους Ιταλούς να επιστρέφουν με… αφιέρωμα.

Η ιταλική ιστοσελίδα «tuttomercato» έκανε αφιέρωμα στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στο πλαίσιο της στήλης «το ταλέντο της ημέρας», αναφέροντας τα εξής:

«Ο Χρήστος Λιάτσος είναι ένα από τα πιο εξέχοντα ταλέντα του Ολυμπιακού και ολόκληρης της νέας γενιάς Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Είναι ήδη πρωταγωνιστής στο UEFA Youth League, υπήρξε ανέκαθεν μέρος των “ερυθρόλευκων”, γι’ αυτό οι φίλαθλοι θα τον ήθελαν να είναι είναι σύντομα στο επίκεντρο της πρώτης ομάδας.

Η Μίλαν έχει ενδιαφερθεί για τον νεαρό, αλλά ο ελληνικός σύλλογος δεν έχασε χρόνο, κάνοντάς τον να υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο. Ικανός να παίξει επίσης στις πτέρυγες στις μεσοεπιθετικές θέσεις, είναι κυρίως παίκτης που παίζει στον άξονα. Αφθονεί στην τεχνική αλλά όχι στην ταχύτητα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία με ντρίμπλα.

Η ενίσχυση της δομής του σώματός του θα είναι σίγουρα ένας από τους στόχους του από εδώ και πέρα. Μοιάζει το παιχνίδι του με αυτό του Μάρτιν Έντεγκαρντ».

Το ιστορικό ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα

Το ρολόι στο «Γ. Καραϊσκάκης» έδειχνε το 67ο λεπτό, όταν ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε την ταμπέλα του για να γίνει η τρίτη αλλαγή του Ολυμπιακού. Ενας νεαρός, που φόραγε το Νο. 27 στην πλάτη, ετοιμαζόταν να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Εδωσε το χέρι του στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και μπήκε να παίξει. Μια στιγμή που ονειρευόταν από μικρός, καθώς απέναντι στην Καλαμάτα έκανε το ντεμπούτο με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Λιάτσος έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 14 ημερών και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε 3ος νεότερος στην ιστορία του Ολυμπιακού και 1ος στην εποχή Μαρινάκη!

Ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε σε ηλικία 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών. Ηταν στις 2/12/2007, στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου με 3-1.

Ενας ακόμα ποδοσφαιριστής από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, που έχει όλα τα φόντα για να «λάμψει» με την ερυθρόλευκη φανέλα. Όπως έκανε ο Κώστας Τσιμίκας, αλλά και ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ποδοσφαιριστές, που δείχνουν ότι οι Ερυθρόλευκοι λειτουργούν με πλάνο.

Ο Χρήστος Λιάτσος αποτελεί απλά ένα ακόμη παράδειγμα…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ