Ήττα της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, ένα βαθμό μακριά από την άνοδο ο Πανσερραϊκός

Ήττα της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, ένα βαθμό μακριά από την άνοδο ο Πανσερραϊκός

Ο Παναθηναϊκός Β' νίκησε για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο, επικρατώντας της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ 2-1 και κράτησε μακριά τους βυσσινί από το τρίποντο. Μια... ανάσα από την άνοδο ο Πανσερραϊκός.

Μονάχα η μαθηματική επικύρωση απομένει, για να πανηγυρίσει ο Πανσερραϊκός την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η σημερινή (8/5) ήττα της ΑΕΛ με 2-1 από τον Παναθηναϊκό Β΄ στο ΟΑΚΑ αφήνει τη θεσσαλική ομάδα έντεκα βαθμούς πίσω από την κορυφή του Α΄ ομίλου, έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2. Με δεδομένο ότι ο Πανσερραϊκός θα πάρει την τελευταία αγωνιστική τρεις βαθμούς άνευ αγώνος (λόγω της αποχώρησης του Απόλλωνα Λάρισας), ότι η ΑΕΛ έχει ένα ματς περισσότερο (δεν έχει κάνει το ρεπό της στο β΄ γύρο) και ότι η ισοβαθμία ευνοεί τη μακεδονική ομάδα, τα «λιοντάρια» χρειάζονται ακόμη ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο στη Super League.

Διαβάστε επίσης: Κωμωδία δίχως τέλος για τον Τελικό του Μπαλτάκου: Γιατί μπορεί να «καούν» και τα Τίρανα του… Βέρτη

Τα γκολ για το «τριφύλλι» στο σημερινό ματς πέτυχαν ο Σαρδέλης στο 18΄ και ο Ταβάρες στο 65΄, ενώ οι «βυσσινί» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 51΄ με τον Μαυρία.

Αποφασιστικό βήμα παραμονής στην κατηγορία έκανε η Βέροια, η οποία χάρη σε γκολ του Μπελεβώνη νίκησε 1-0 στη Θεσσαλονίκη τον Μακεδονικό και «ξεκόλλησε» από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον Απόλλωνα Πόντου. Στον αντίποδα, Θεσπρωτός και Ηρακλής Λάρισας παραμένουν σε δυσχερή θέση, μετά το μεταξύ τους 0-0 στην Ηγουμενίτσα, ενώ ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση του Αλμωπού Αριδαίας με τον Διαγόρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ