Ολυμπιακός : Οι 2+2 μεταγραφικές υποθέσεις και το παιχνίδι της υπομονής…

Ολυμπιακός : Οι 2+2 μεταγραφικές υποθέσεις και το παιχνίδι της υπομονής…

Σούμπασιτς, Πέπε, Ταμάρι και Γκραντέλ. Ο Ολυμπιακός μιλά με όλους και για… όλους.

Παράξενο καλοκαίρι. Παράξενη συγκυρία γενικώς για το ποδόσφαιρο. Και φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς το παράδειγμα των Γάλλων.

Η Παρί και η Λιόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με την φιλοδοξία για το παραπάνω. Την υποχρέωση να διατηρήσουν το φετινό ευρωπαϊκό τους ρόστερ για την πρόκληση του Αυγούστου. Και με την υποχρέωση να είναι στο ίδιο διάστημα έτοιμες για την αφετηρία του «Σαμπιονά». Με τα επόμενα ρόστερ τους!

Και αν οι Γάλλοι τα τραβάνε όλα αυτά γιατί δεν παίζουν; Δεν υπάρχει διαφορά και για όσους αγωνίζονται κανονικά.

Η περίπτωση του Ολυμπιακού εδώ στα μέρη μας, λιτή και κατανοητή. Τρεις διαφορετικοί στόχοι «ανοιχτοί» ως τις 6 Αυγούστου (νταμπλ, αήττητο πρωτάθλημα, πρόκριση στο final 8 του Europa) και… βλέπουμε. Πόσο εύκολο λοιπόν είναι να «ανοίξεις» τα χαρτιά σου μεταγραφικά. Και πόσο συμβατό να καταλαβαίνουν ποδοσφαιριστές που πρέπει να πατήσουν στο χορτάρι πως η ομάδα τους αναζητά ίσως τους αντικαταστάτες του.

Δεν θέλουν οι Πειραιώτες να προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Θέλουν να διατηρήσουν την ομοιογένεια τους. Θέλουν να επενδύσουν σε αυτή για μια ακόμη πρόκριση σε ομίλους Champions League τον Σεπτέμβρη. Δεν ξέρουν όμως και σε πόσες αλλαγές μπορεί να υποχρεωθούν, μιας και στη δική τους περίπτωση υπάρχει κάτι ακόμη: Το ενδιαφέρον αρκετών για… αρκετούς. Σε χρήματα πάνω από τα ελληνικά δεδομένα. Και σε προσωπικές φιλοδοξίες που δεν είναι εύκολο να παραμερίσεις. Ο Καμαρά, ο Τσιμίκας, ο Μπα, ο Σα δεδομένα έχουν «θαυμαστές». Ο Ομάρ μένει ελεύθερος. Ο Χασάν και ο Γκασπάρ είναι «δανεικοί».

Πρόσωπα που αυτονόητα κάποιος πρέπει να βάλει πλάι τους, την «ένδειξη» ίσως. Έστω ως την απόδειξη του εναντίου.

Φυσικά έχει γίνει δουλειά. Καιρό τώρα. Έχουν αξιολογηθεί μεταγραφικές περιπτώσεις. Έχουν σχηματιστεί οι απαραίτητες λίστες. Έχουν ήδη επιλεγεί κάποιοι δανεικοί (όπως ο Κάιπερς και ο Τσούμιτς) που θα διεκδικήσουν θέση στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός όμως ούτε έχει διάθεση να γνωστοποιήσει πράγματα (και τον Κρίστινσον η ΑΕΛ τον ανακοίνωσε). Ούτε φυσικά θα ανοίξει τα χαρτιά του ως ότου ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως υπάρχουν 4 ποδοσφαιριστές για τους οποίους οι Ερυθρόλευκοι έχουν «μιλήσει». Έχουν εξετάσει τις υποθέσεις τους σοβαρά. Και με κάποιους εξ αυτών βρίσκονται ακόμη σε διαπραγμάτευση. Ο Μαξ Γκραντέλ και ο Μούσα Αλ Ταμάρι για παράδειγμα είναι δύο τέτοιες περιπτώσεις. Δύο wingers με διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρεθούν την επόμενη σεζόν στο ρόστερ της ομάδας. Ο έμπειρος Γκραντέλ, o αρχηγός της Τουλούζ με τη μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα (97 γκολ στην καριέρα του). Και ο Ταμάρι που όποιος τον έχει δει ξέρει πως πρόκειται για… σολίστα από εκείνους που εάν και εφόσον είναι ικανοί να ξεσηκώσουν γήπεδα.

Για τον 32άχρονο Γκραντέλ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από την Τουρκία. Και εκεί παρά την οικονομική κρίση, τα λεφτά παραμένουν πολλά. Στη Γαλλία έγραφαν απόψε ότι είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν νομίζουμε όμως ότι έχει συμβεί κάτι καινούργιο τα τελευταία 24ώρα. Ο Ιβοριανός γνωρίζει για το ενδιαφέρον. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Δεν νομίζουμε όμως ότι είναι τόσο προχωρημένο.

Για τον Ταμάρι μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε «δυνατά» η Οσασούνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο κόλπο και οι πληροφορίες από την Κύπρο λένε ότι ουσιαστικά με τον Ιορδανό τα έχει βρει ήδη. Το θέμα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Με το συμβόλαιο του 23άχρονου όμως να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ΄21 τα περιθώρια είναι σχηματισμένα. Αν οι Ερυθρόλευκοι το αποφασίσουν λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ανοιχτά είναι και τα θέματα του Ντανιέλ Σούμπασιτς και του Πέπε Ροντρίγκεζ. Ο Κροάτης πορτιέρε είναι ελεύθερος. O Ολυμπιακός τον έχει προσεγγίσει. Και ενδιαφέρεται για εκείνον. Στο παιχνίδι όμως είναι δεδομένα και η Σέλτικ. Ο Σούμπασιτς θέλει να πάει κάπου και να παίξει έπειτα από τον επίλογο που είχε στο Πριγκιπάτο. Ο Ολυμπιακός για να του δώσει μια τέτοια ευκαιρία θα πρέπει να μπει σε αναζήτηση τερματοφύλακα δίχως τον Ζοσέ Σα στην εξίσωση. Άρα λοιπόν το timing δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Λογικά αν ο Κροάτης δεν έχει ομάδα τον Αύγουστο μπορεί κάλλιστα να ξαναδούμε το θέμα αυτό ψηλά στην επικαιρότητα.

Και όσο για τον Πέπε Ροντρίγκεζ της Γκιμαράες; Είναι ένα όνομα που έχει ρίξει στο τραπέζι ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. Τον ξέρει καλά τον 23άχρονο μέσο. Η Γκιμαράες όμως φέρεται να συζητά την πώληση του στα 5-6 εκατ ευρώ, διότι ξέρει πως τα μισά λεφτά θα πρέπει να τα δώσει στην προηγούμενη ομάδα του, τη Μπενφίκα η οποία τον παραχώρησε κρατώντας το 50% των δικαιωμάτων του. Άρα και εδώ το πράγμα δεν είναι απλό. Ο Πέπε μοιάζει περισσότερο με έναν παίκτη που ο Ολυμπιακός θα εξετάσει με θέρμη στην περίπτωση παραχώρησης του Μαντί Καμαρά. Διότι αυτή τη στιγμή με τον Αφρικανό, τον Γκιγιέρμε και τον Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει για βασικό κεντρικό χαφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ