Παναθηναϊκός: Ο δεκάλογος της επανεμφάνισης του Γιάννη Αλαφούζου

Παναθηναϊκός: Ο δεκάλογος της επανεμφάνισης του Γιάννη Αλαφούζου

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πήρε θέση στην εξέδρα μετά από 39 μήνες και το «10» εξηγεί γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο τάιμινγκ.

23 Απριλίου 2017… Παναθηναϊκός – Ατρόμητος στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολούθησε από τις εξέδρες. Λίγους μήνες μετά, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ανακοίνωσε την αποστασιοποίηση του και τη διακοπή της χρηματοδότησης. Έκτοτε, μεσολάβησαν σχεδόν 39 μήνες που ο Αλαφούζος απείχε.

Μέχρι την Κυριακή, που ο Γιάννης Αλαφούζος επανεμφανίστηκε! Ο εφοπλιστής βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το αθηναϊκό ντέρμπι. Ασφαλώς, η παρουσία του στο ματς με την ΑΕΚ δεν ήταν τυχαία. Το τάιμινγκ ήταν το κατάλληλο για την εμφάνιση του Αλαφούζου και το «10» παραθέτει τον δεκάλογο…

  1. Είχαν προηγηθεί το «Γεώργιος Καλαφάτης», η Superleague, τα γραφεία της ΠΑΕ… ΤΟ ΟΑΚΑ ήταν το μόνο μέρος που απέμενε να επισκεφτεί ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να… πιστοποιήσει την ολική επαναφορά του στα δρώμενα του Παναθηναϊκού.
  2. Ο Αλαφούζος αντιλαμβάνεται ότι η σχέση του με τον κόσμο δεν έχει αποκατασταθεί και ίσως δεν ομαλοποιηθεί ποτέ. Οπότε, η διεξαγωγή του αθηναϊκού ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών, επέτρεψε στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να μεταβεί στο ΟΑΚΑ χωρίς να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους θεατές.
  3. Το παραγοντιλίκι εθίζει… Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος ξαναμπήκε στο… τριπάκι του ποδοσφαίρου, ήθελε να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι από τις εξέδρες, για να σχηματίσει καλύτερη άποψη για την ομάδα, απ’ ότι όταν βλέπει ματς από την τηλεόραση.
  4. Στα Play Off αγωνίζονται οι μικροί από την ακαδημία, για τους ο Αλαφούζος οποίους έχει μεγαλεπήβολα σχέδια. Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού να τσεκάρει ιδιοίς όμμασι τα «φυντάνια» των τμημάτων υποδομής.
  5. Όλοι στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι ο Αλαφούζος έχει ενεργοποιηθεί στο μάξιμουμ. Ωστόσο, είναι διαφορετικό να τον βλέπουν δημοσίως και αλλιώς η ενασχόληση του να πλανάται στην ατμόσφαιρα… Πλέον, όλοι τον είδαν και θα τον ξαναδούν.
  6. Ο Αλαφούζος δεν πήγε μόνος του στο ΟΑΚΑ, αλλά μαζί με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Ο ιδιοκτήτης της Chipita είναι ο μόνος επιχειρηματίας ο οποίος συνδράμει σε σταθερή βάση τον Αλαφούζο στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ και τον έπεισε ότι το τάιμινγκ ήταν το κατάλληλο για την επανεμφάνιση του.
  7. Ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι… Για αυτό, ο Αλαφούζος επέλεξε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, παρότι βαθμολογικά δεν είχε σημασία.
  8. Ο Αλαφούζος αισθάνεται πολύ καλά αυτή την περίοδο, αφού και οι δουλειές του αποδίδουν. Η ναυτιλιακή του Αλαφούζου απέκτησε 23 νέα πλοία, ένα νούμερο που τον ανέβασε στο νούμερο 28 της σχετικής λίστας των Ελλήνων εφοπλιστών για το 2019, από την 47η θέση που κατείχε το 2018. Αυτή η εξαιρετική διάθεση του Αλαφούζου, μεταφέρεται και στο ποδόσφαιρο.
  9. Ήταν τώρα ή ποτέ… Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ ήταν το προτελευταίο εντός έδρας και μένει ακόμα ένα με τον ΟΦΗ, την επόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου. Όμως, το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Αλαφούζος ενδέχεται να έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις. Επομένως, το αθηναϊκό ντέρμπι ήταν μονόδρομος.
  10. Ο Αλαφούζος ήξερε ότι η παρουσία του θα σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Και θέλησε με την εμφάνιση του στο «Σπύρος Λούης» να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα ότι επέστρεψε. Προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Παναθηναϊκού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ