Τα πιόνια της ΕΠΟ, το baccalaureate της παράγκας και οι επιστολές-αποτυχίας από UEFA και FIFA

Τα πιόνια της ΕΠΟ, το baccalaureate της παράγκας και οι επιστολές-αποτυχίας από UEFA και FIFA

Τώρα που τελειώνει η διεθνής επιτροπεία στην ΕΠΟ κατάλαβαν UEFA και FIFA με τι είχαν να κάνουν. Αλλά όταν έπρεπε να λάβουν δραστικά μέτρα έκαναν ότι δεν έβλεπαν.

Δεν έχουν περάσει ακόμη τέσσερα χρόνια από την εποχή που ο «υπουργάρας» Κοντονής, συστρατευμένος με τους wannabe «εξυγιαντές», κατασπάραξαν κάθε έννοια αυτοδιοίκητου στο ποδόσφαιρο. Διέσυραν κάθε έννοια δικαίου και ισότιμης αντιμετώπισης. Καταστρατήγησαν χυδαία κάθε νόμο και κανονισμό. Εφτιαξαν δικούς τους. Επενέβησαν βιαίως στην καρδιά του ποδοσφαίρου. Και έχοντας το σιγοντάρισμα της UEFA και της FIFA, εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα, ένα πρωτοφανές διοικητικό μόρφωμα, που μέσα σε σχεδόν 3,5 χρόνια, ισοπέδωσε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εδώ και 3+ χρόνια, η FIFA και η UEFA συναναστρέφονταν καθημερινά με αυτό το μόρφωμα. Οι άνθρωποί τους ήταν (και παραμένουν για λίγο ακόμη) εδώ. Καθημερινά. Συμμετείχαν στην Εκτελεστική Επιτροπή, συμμετείχαν στην (δήθεν) οργάνωση σε σύγχρονα πρότυπα της Ομοσπονδίας. Συμμετείχαν σε συζητήσεις με τις ομάδες. Αλλά τελικά χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 3 χρόνια, για να καταλάβουν ότι αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη στην Ομοσπονδία, είναι ένα συνονθύλευμα από παράγοντες-«πιόνια», σχεδόν μηδενικής ικανότητας και επιπέδου.

Τώρα που FIFA και UEFA αποχωρούν από το «ελληνικό πρόβλημα», όπως είχαν προαναγγείλει, στέλνουν… επιστολές. Αλλά έως τώρα επέλεγαν να μην κάνουν τίποτε ουσιαστικό. Δραστικά μέτρα για να διορθωθεί αυτό το έκτρωμα δεν πήραν ποτέ. Είτε… δεν έβλεπαν, είτε έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Είτε κάποιοι και έβλεπαν και ήξεραν και καταλάβαιναν, αλλά επέλεγαν να κάνουν τους «κωφάλαλους».

Και τι πέτυχαν μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια στην Ελλάδα; Το μόνο πραγματικό τους επίτευγμα είναι ότι με τη συνολική παρουσία τους, κατάφεραν να δώσουν κάνουν την παράγκα… πανεπιστήμιο. Κατάφεραν να της δώσουν το διεθνές πιστοποιητικό (baccalaureate) που τους έλειπε. Λειτούργησαν ως «κάλυψη» σε αυτό το ανεπανάληπτο «μαγειρείο» που γινόταν (και γίνεται) στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, κλείνοντας τα μάτια σε ακρότητες.

Ακόμη και στο φινάλε της παρουσίας τους στην Ελλάδα, UEFA και FIFA, έμειναν… θεατές στην αλητεία που έλαβε χώρα με τον τελικό του Κυπέλλου. Μια υπόθεση που οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες γνώριζαν εξ αρχής, πήραν θέση, αλλά τελικά ο εγχώριος  συρφετός, τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, κάνοντας αυτό που επέβαλλε ο «αφέντης».

Για να κατανοήσουν όλοι (και η FIFA με την UEFA) πώς τους αντιμετωπίζουν και πώς δεν τους υπολογίζουν οι εντολείς τους, τα μέλη της ΕΠΟ φρόντισαν να μην ασχοληθούν καν με τις ρητές εντολές της επιστολής Χούμπελ για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου. Στις 30 Ιουλίου και σε κάθε περίπτωση πριν τις 2 Αυγούστου ξεκαθάρισε ο Χούμπελ; Στις 30 Αυγούστου αποφάσισε η ΕΠΟ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Δημητρίου.

Η νέα επιστολή του Χούμπελ στην ΕΠΟ είναι απλώς η επιβεβαίωση ότι FIFA και UEFA απέτυχαν παταγωδώς. Αλλά τώρα που κατάλαβαν σε ποιους «έβαζαν πλάτη» στα δύσκολα, είναι αργά. Ο,τι κακό ήταν να κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το έκαναν. Το εξευτέλισαν. Το έφτασαν στο κατώτερο επίπεδο των τελευταίων 30 χρόνων. Και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και παντού.

Όλα για το συμφέρον του χαλίφη. Κι ας άλλαξαν τα κόζα και τα ηνία μέσα σε αυτή την 3ετία. Το αποτέλεσμα μετράει. Και αυτό είναι καταστροφικό. Και φυσικά εκθέτει όλους όσους ενεπλάκησαν και συμμετείχαν στην παρακμή. Και φυσικά FIFA και UEFA δεν βγαίνουν από αυτή την εξίσωση. Εχουν πρωταγωνιστικό ρόλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ