ΑΕΚ : Ο μήνας του Λιβάγια

ΑΕΚ : Ο μήνας του Λιβάγια

Οι «σειρήνες» από Τουρκία, η ανανέωση που... καίει την ΑΕΚ, και η επιθυμία του ίδιου του Λιβάγια που «παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του στην Ένωση».

Η ΑΕΚ μπορεί να κινήθηκε στη μετριότητα την περσινή (πλέον) σεζόν αλλά ο Μάρκο Λιβάγια αναμφισβήτητα ξεχώρισε, βγαίνοντας πολλές φορές μπροστά. Οι αριθμοί του εξάλλου μιλούν από μόνοι τους. Σε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Κροάτης επιθετικός πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ στην πιο παραγωγική χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας του.

Η Φενέρ, το συμβόλαιο που λήγει και η στάση της ΑΕΚ

Όπως είναι λογικό, τα κατορθώματά του αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα και απ’ ότι φαίνεται ο Λιβάγια έχει ιδιαίτερη πέραση στην Τουρκία και στη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα από τη γειτονική χώρα, και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της, Αλί Κοτς, επιθυμεί διακαώς την απόκτησή του, βλέποντας στο πρόσωπο του 27χρονου άσου τον επόμενο ηγέτη της ομάδας αλλά και έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Πρόταση μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη στην ΑΕΚ και δεν ξέρουμε αν θα γίνει από τη Φενέρ που δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό της οικονομικά, δεδομένο πάντως είναι πως οι «σειρήνες» από την Τουρκία ακούστηκαν στο Μαρούσι. Στην ΑΕΚ είχαν στις προτεραιότητές τους το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιβάγια (όπως και του Ολιβέιρα) που λήγει το επόμενο καλοκαίρι και πλέον πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αυτό γιατί τα σενάρια γύρω από τον Κροάτη μοιάζουν να είναι δύο αυτή τη στιγμή. Είτε να ανανεώσει και φυσικά να μπει με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» τέτοια εποχή σε έναν χρόνο ή αλλιώς θα πρέπει πιθανότατα να ψαχτεί για πώληση η Ένωση με δεδομένο ότι από τον Ιανουάριο ο Λιβάγια θα είναι ελεύθερος να βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του και χωρίς οι «κιτρινόμαυροι» να πάρουν ευρώ.

Θέλει να μείνει ο Λιβάγια και το δείχνει

Μετά τις 15 Αυγούστου αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές και η αλήθεια είναι πως παρά τα όσα γράφονται στην Τουρκία εδώ και λίγες μέρες, ο Λιβάγια φαίνεται πως δεν έχει στο μυαλό του να φύγει από την ΑΕΚ. Αντίθετα, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Κροατία τόνισε πως στην ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του ενώ ακόμη και χθες στη βράβευση για τον MVP της σεζόν στη Super League, έδειξε απόλυτα συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ.

Σίγουρα δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση αφού σίγουρα θα αξιώσει περισσότερα χρήματα από αυτά με τα οποία αμείβεται τώρα, όμως για την ΑΕΚ θα είναι πολύ σημαντικό να κρατήσει τον πιο ποιοτικό παίκτη του ρόστερ της και να είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας που θα μπει στο νέο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ