Οι τρεις βασικοί άξονες της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν

Οι τρεις βασικοί άξονες της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν

Τα ανοιχτά ζητήματα στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ είναι ακόμη αρκετά. Μεταγραφές, (πιθανές) αποχωρήσεις και ανανεώσεις συμβολαίων μπαίνουν ξανά σε πρώτο πλάνο για την ΑΕΚ μετά και την αναβολή του τελικού.

Μια πολύ έντονη, στο ξεκίνημα και στο φινάλε της, εβδομάδα έφτασε στο τέλος της για την ΑΕΚ. Με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περίμεναν βέβαια στην Ένωση αφού λόγω του κρούσματος στον Ολυμπιακό, ο τελικός Κυπέλλου αναβλήθηκε. Είχαν προηγηθεί οι εξελίξεις με το ναυάγιο της μεταγραφής του Μάνταλου στο Ντουμπάι, το happy end με τον Γαλανόπουλο και η προσθήκη του Ανσαριφάρντ. Είχε ψωμάκι αν μη τι άλλο…

Πλέον, και με το πρωτάθλημα να ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου (αν δεν έχουμε τον τελικό Κυπέλλου εκεί) στην Ένωση μπαίνουν για τα καλά σε ρυθμούς νέας σεζόν ενόψει της οποίας υπάρχουν αρκετά ανοιχτά και πολύ σημαντικά μέτωπα που πρέπει να κλείσουν το συντομότερο.

Οι 2+1 ανανεώσεις

Κυριότερο ζήτημα από όλα, τα συμβόλαια των Λιβάγια και Ολιβέιρα. Οι δύο εκ των τριών κορυφαίων παικτών της ΑΕΚ για την περασμένη σεζόν (Μάνταλος ο τρίτος) έχουν μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους με την Ένωση και το μπαλάκι πλέον είναι στην πλευρά του Ίλια Ίβιτς.

Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» αναμένεται να κάτσει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τόσο με τον Κροάτη όσο και με τον Πορτογάλο. Και οι δύο εμφανίζονται θετικοί σε πρώτη φάση ώστε να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την ομάδα αλλά δεν θα πρόκειται για εύκολες υποθέσεις και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα στην ΑΕΚ.

Του χρόνου τέτοια εποχή κι αν όλα έχουν πάει σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η ΑΕΚ θα μπαίνει στο νέο της σπίτι και παίκτες όπως οι δύο συγκεκριμένοι θεωρείται αναγκαίο να βρίσκονται στο ρόστερ. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές.

Παράλληλα υπάρχει και η περίπτωση του Χρήστου Αλμπάνη που και το δικό του συμβόλαιο τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι και παρ’ ότι η προσφορά του δεν είναι η αναμενόμενη, τουλάχιστον σε διάρκεια, πρόθεση των ανθρώπων του συλλόγου είναι η παραμονή του.

Οι 3+3 μεταγραφές και αυτές που έρχονται

Έξι μεταγραφές έχει κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά η ΑΕΚ. Ινσούα, Χνιντ και Ανσαριφάρντ ήρθαν για να δώσουν λύση σε θέσεις που υπήρχε κενό και χρειαζόταν άμεση ενίσχυση η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Παράλληλα αποκτήθηκαν και οι Ενομπακάρε, Καρακλάγιτς και Ιατρούδης που δεν προορίζονται για βασικοί αλλά ήρθαν ως έξτρα λύσεις, σε καλή ηλικία με στόχο να αξιοποιηθούν κυρίως μελλοντικά.

Λίγο διαφορετική είναι η περίπτωση του Νιγηριανού που αποτελεί εισήγηση του Ιταλού τεχνικού ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει και να φανεί χρήσιμος άμεσα. Το γήπεδο θα αποδείξει αν όντως έχει αυτή τη δυνατότητα ο 22χρονος άσος που θέλει να βάλει ξανά την καριέρα του στις ράγες μέσω της ΑΕΚ.

Από κει και πέρα βέβαια, χρειάζονται και άλλα πράγματα αν η ΑΕΚ θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και φυσικά να μπει στους ομίλους του Europa League. Η περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες, είναι γνωστό ότι δεν θα σταματήσει να απασχολεί ποτέ κι αν ο Βόσνιος μείνει ελεύθερος, κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει, δίνοντας άλλη δυναμική στην αμυντική γραμμή του Δικεφάλου.

Το… αιώνιο και μάλλον άλυτο πρόβλημα της ΑΕΚ στα εξτρέμ, δεν θα μπορούσε να λείπει και αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί να μην παρουσιάζεται σαν προτεραιότητα αλλά βρίσκεται πάντα στο κάδρο και αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί παίκτης και για εκεί.

Παράλληλα, και παρά την παραμονή του Μάνταλου, η ΑΕΚ χρειάζεται παίκτη με δημιουργικά χαρακτηριστικά για τη μεσαία γραμμή, αφού πέραν του αρχηγού, δεν υπάρχει άλλος που να μπορεί να κάνει τη δική του δουλειά στο γήπεδο. Ερωτηματικό αποτελεί η θέση του τερματοφύλακα με τον Καρέρα να δείχνει εμπιστοσύνη στους Τσιντώτα και Αθανασιάδη αλλά αν δει πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια κίνηση και για εκεί.

Αποχωρήσεις- πωλήσεις

Για να συμβούν κάποια από τα παραπάνω βέβαια, σχετικά με τις προσθήκες που πιθανώς θα γίνουν ή πρέπει να γίνουν, καθοριστικό θα είναι και το να μπορέσει η ΑΕΚ να απεμπλακεί από ποδοσφαιριστές που είτε δεν βρίσκονται στα πλάνα του προπονητή, είτε δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και αμείβονται και με αρκετά υψηλά συμβόλαια, δεδομένων των συνθηκών.

Περιπτώσεις όπως δηλαδή ο Σιμάο, ο Ντέλετιτς, ο Οικονόμου και ο Βέρντε, η αποχώρηση των οποίων θα έλυνε ίσως και τα χέρια του Ίλια Ίβιτς τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε θέμα ρόστερ. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο κάποιας πρότασης από ομάδα του εξωτερικού για παίκτη από τους θεωρητικά πρωτοκλασάτους της ομάδας, όπως συνέβη με την περίπτωση του Μάνταλου, έστω κι αν χάλασε τελικά. Εκεί αλλάζουν τα δεδομένα και φυσικά σε μια τέτοια αποχώρηση, θα υπάρξει και αντικατάσταση του ποδοσφαιριστή που θα φύγει.

‘Οσο περίεργο κι αν φαίνεται άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά μπαίνουμε στον… Αύγουστο μεταγραφικά αφού φέτος κι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με την πανδημία, οι μεταγραφές θα τελειώσουν στις αρχές του Οκτώβρη. Οπότε πάρα πολλά μπορεί να αλλάξουν ακόμη και μετά το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων και με τις ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν. Όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά για όλες τις ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ